Vid Kavtičnik in soigralci računajo na pomoč polne dvorane v Stožicah. Foto: Reuters
Vid Kavtičnik in soigralci računajo na pomoč polne dvorane v Stožicah. Foto: Reuters
Boris Denič
Boris Denič je selektorsko pot začel z dvema zmagama: nad Portugalsko in Ukrajino. Foto: MMC RTV SLO

Selektor Boris Denič je objavil seznam 28 rokometašev, na katere računa proti Poljakom. Med izbranci sta tudi dva novinca: člana Loke Uroš Bundalo in Matej Gaber, medtem ko zaradi poškodbe manjka Miha Žvižej. "Kar si v tem trenutku najbolj želim, je to, da vsi kandidati za reprezentanco dvignejo raven forme in da bodo zdravi 9. marca. To tekmo sem dal v določenem pomenu za ključno, ker bomo z njo naredili resen korak proti EP-ju v Srbiji. Tudi ob porazu ne bi izgubili veliko. Še vedno se lahko uvrstimo na EP po drugi poti. Ampak zelo pomembno bi bilo, da tudi mi to dvorano odpremo z zmago, ki bi bila neki signal za prihodnje tekme, da ljudje pridejo in spodbujajo rokomet tudi v Ljubljani," je razmišljal Denič.

Slovenija s 4 točkami vodi v skupini 3, medtem ko je favorizirana Poljska oddala točko Portugalski. Na evropsko prvenstvo, ki bo januarja 2012 v Srbiji, se bosta uvrstili prvouvrščeni reprezentanci. Vstopnice za tekmo v Stožicah bodo na voljo po 10, 8 in 6 evrov.

Širši seznam reprezentantov za tekmo s Poljsko: Dino Bajram (Gorenje), Marko Bezjak (Gorenje), Nenad Bilbija (Valladolid), Dean Bombač (Cimos Koper), Matjaž Brumen (Cimos Koper), Uroš Bundalo (Loka), Klemen Cehte (Gorenje), Matevž Čemas (Slovan), Jure Dobelšek (Cimos Koper), Jure Dolenec (Loka), Matej Gaber (Loka), Dragan Gajič (Maribor), Boštjan Kavaš (Wisla Plock), Vid Kavtičnik (Montpellier), Gašper Marguč (Celje Pivovarna Laško), David Miklavčič (Gorenje), Jure Natek (Magdeburg), Primož Prošt (Bjerringbro-Silkeborg), Peter Pucelj (Bosna), Simon Razgor (Maribor), Gorazd Škof (CO Zagreb), Matevž Skok (Gorenje), Sebastian Skube (Cimos Koper), David Špiler (CO Zagreb), Jure Sušin (Trimo), Jure Vran (Cimos Koper), Uroš Zorman (Vive Targi Kielce), Luka Živžej (Celje Pivovarna Laško).

SKUPINA 3, 3. krog

Sreda, 9. marca, ob 20.15:
SLOVENIJA - POLJSKA (Stožice)

Ob 20.25:
PORTUGALSKA - UKRAJINA

Lestvica:                              
SLOVENIJA 2 2 0 0 +9 4 točke
POLJSKA 2 1 1 0 +8 3
PORTUGALSKA 2 0 1 1 -3 1
UKRAJINA 2 0 0 2 -14 0
Na EP se uvrstita prvouvrščeni ekipi.