Rokometašice Krima Mercatorja so zadnjo tekmo v Ligi prvakinj odigrali 13. novembra lani, ko so z 22:19 izgubile z Larvikom, a jih je rešila Podravka, ki je doma ugnala Viborg (28:27). Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Rokometašice Krima Mercatorja so zadnjo tekmo v Ligi prvakinj odigrali 13. novembra lani, ko so z 22:19 izgubile z Larvikom, a jih je rešila Podravka, ki je doma ugnala Viborg (28:27). Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tone Tiselj
Tone Tiselj in njegove varovanke bodo v konkurenci Valcee, Budućnosti in Metza naskakovale polfinale. Foto: MMC RTV SLO/Jan Pirnat

Romunke so v prvem delu v družbi Itxaka, Dinama iz Volgograda in Buxtehuderja zasedle prvo mesto v skupini D in so se za razliko od Krima, ki jih je v zadnjem krogu prvega dela "rešila" Podravka, zanesljivo uvrstile med najboljših osem ekip.

Gre za romunsko reprezentanco z dodatkom nekaterih članic drugih izbranih vrst. In čeprav trener Radu Voina ne bo mogel računati na nekatere najboljše, vključno s Cristino Neagu, pa to ne spremeni dejstva, da so Romunke favoritinje.

Mogoče največji proračun in največ kvalitetnih igralk
"To je ekipa, ki je zelo dobro organizirana, ki ima mogoče celo največji proračun in največ kakovostnega igralskega kadra. To je ekipa, ki je ob Budućnosti in Györu eden najresnejših kandidatov za sam vrh Evrope. V kakšni formi so Romunke zdaj, pa je težko reči, kajti po SP praktično ni bilo moč videti nobene resne tekme. Ne vemo, v kakšni zasedbi bodo nastopile, je pa res, da je njihovo igro težko preučiti, ker imajo zelo veliko število igralk in trener lahko z njimi razpolaga v vsakem trenutku. Taktično se je zato nanje težje pripraviti. Valcea je ena od vrhunskih ekip, ki si želi na rokometni vrh že vrsto let, enkrat je bila s trenerjem Voino, ki spet vodi to ekipo, že v finalu. To si želijo tudi letos. Mi pa moramo narediti vse, da jih skušamo na domači tekmi zaustaviti in ostati v konkurenci za najvišja mesta," je na novinarski konferenci v Ljubljani povedal trener krimovk Tone Tiselj.

Brez Mehlmannove, Zrnčeve, Vergeljukove in Bodnjeve
Tislju nekaj težav povzroča zdravstveni karton njegovih varovank, ki so jih načele poškodbe in bolezen. Ob gotovi odsotnosti Ibolye Mehlmann, Maje Zrnec in Marine Vergeljuk Krimov strateg zelo verjetno ne bo mogel računati niti na kapetanko Ljudmilo Bodnjevo, ki je šele v zadnjih dneh začela vaditi po težavah s kolenom.

Varlečeva se po nosečnosti hitro vrača
"Zdravstveno stanje je precej drugačno, kot sem predvideval. Andrea Šerič in Kristina Franić sta bili 14 dni izven vsakega pogona, šele v zadnjem obdobju je začela trenirati Bodnjeva, Mehlmannova nam gotovo ne bo mogla pomagati, se pa počasi vrača Barbara Varlec. Ona sicer ne more biti adut, ki bi lahko to tekmo odločil, ampak je pa ena pozitivna nota v tem pogledu, saj se po nosečnosti hitro vrača in bo mogoče že na tej tekmi dobila kakšno manjšo priložnost," pravi Tiselj.

Tekmo v Stožicah, na katero bo vstop spet prost, bosta sodila Poljaka Bartosz Leszczynski in Marcin Piechota.

LIGA PRVAKINJ, drugi del
1. KROG

Skupina 1, petek:
MIDTJYLLAND - LARVIK

Sobota:
NAVARRA - GYÖRI

Skupina 2, sobota ob 18.00:
KRIM MERCATOR - RAMNICU VALCEA

METZ - BUDUĆNOST

V polfinale se uvrstita prvouvrščeni ekipi.