Gorazd Škof je pred sezono prišel iz Zagreba in že dokazal, da je prava okrepitev Koprčanov. Foto: EPA
Gorazd Škof je pred sezono prišel iz Zagreba in že dokazal, da je prava okrepitev Koprčanov. Foto: EPA
Milorad Krivokapić
Milorad Krivokapić tudi letos slej ko prej ostaja najmočnejše koprsko orožje v napadu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Bertrand Gille
Eden največjih zvezdnikov Hamburga, ki bo 23. oktobra gostoval v Bonifiki, je Bertrand Gille. Foto: EPA

Škof je skupaj zbral 16 obramb, od tega 12 v drugem polčasu, v katerem je v zadnjih osmih minutah Romunom dovolil le en zadetek. Z zmago na vročem gostovanju v Buzauu so Koprčani na dobri poti, da se prebijejo v osmino finala Lige prvakov, čeprav se slovenski reprezentančni vratar zaveda, da je pot še dolga. Brežičan si je čas za MMC vzel le 15 minut po prihodu v Koper. Petek je namenjen počitku, nato pa se bodo varovanci Fredija Radojkovića pripravljali na nedeljski obalni derbi z Izolo.


Po takšni zmagi je bila najbrž dolga pot iz Buzaua precej manj naporna kot bi bila ob porazu, kajne?
Zagotovo, razpoloženje je bilo zelo dobro, čeprav ni bilo nobenega posebnega slavja. Nazdravili smo Dušanu Podpečanu za rojstni dan. Nato smo zgodaj zjutraj odšli na pot z avtobusom do Bukarešte, od koder smo odleteli do Benetk, od tam pa domov.

Na začetku 2. polčasa se je zdelo, da ste že v izgubljenem položaju. Kaj ste razmišljali v trenutkih, ko je semafor kazal 20:15?
Igralci smo se malo umirili. Do 40. minute smo bili preveč živčni. Verjeli smo v to, da se tekma lahko obrne, mogoče ne v zmago, ampak vsaj v remi. Odločili smo se, da zaigramo drugačen sistem, bolj plitko v obrambi. To se je obrestovalo. Ko Romuni niso zadevali z zunanjih položajev, so se izgubili. Vemo, da je treba biti miren, saj se tekme ne dobiva v 40. minuti, kot so to mislili Romuni, ampak se igra 60 minut. Dokazali smo, da se lahko tudi na vročem terenu zmaga.

Skupaj ste zbrali 16 obramb, od tega 12 v drugem polčasu. Kje leži vzrok, da ste se razbranili prav v trenutkih, ko je bilo to najbolj potrebno?
Mislim, da je bila ključna mirnost, ki sem jo začutil. Vedeli smo, da slabše ne more biti in da se moramo ubraniti. Ob tem je treba dodati, da smo bili v zadnjih 16 minutah v napadu strelsko nezgrešljivi. Upam, da bo tako čim večkrat.

Kako po treh tekmah ocenjujete vaše možnosti v skupini C?
Čeprav smo včeraj zmagali, ne gledamo tako daleč. Gremo tekmo za tekmo, v vsako 100-odstotno, zato včasih igra ni takšna, kot bi morala biti, saj je želja prevelika. Skupina je z izjemo Hamburga izenačena. Mislim, da bi z dvema novembrskima zmagama mirno pričakali februarsko nadaljevanje Lige prvakov, ko bomo gostili Metalurg in Constanto. V ospredju je sicer državno prvenstvo, kjer želimo zmagati vsako tekmo, da si zagotovimo mirnost pred končnico, ki se igra maja.

V naslednjem krogu se boste v nedeljo, 23. oktobra, doma pomerili s favoriziranim Hamburgom. Lahko presenetite eno najmočnejših evropskih ekip ta hip?
Resda igramo doma, a imamo poškodovane tri igralce (Skube, Skoko, Konečnik, op. a.). Veseli sicer, da se strelsko prebuja leva stran (Bogunović, op. a.), kjer je igral Skube. Kakovost je zagotovo na strani Hamburga, ki ima dve enakovredni postavi. Če ne igra Igor Vori, igra Bertrande Gille, če ne igra Pascal Hens, igra Blaženko Lacković, če ne igra Guillaume Gille, igra Domagoj Duvnjak ... Skratka, oni so zagotovo favoriti, mi pa bomo šli 'na glavo' in poskušali iztržiti čim več. Verjamem, da bo Bonifika pokala po šivih.

Kako se sicer počutite na Obali?
Dobro, sem morski tip in ni bilo problema s prilagoditvijo.

Januarja vas čaka evropsko prvenstvo v Srbiji. Vam misli že kdaj uidejo k temu turnirju?
Vedno ko se s prijatelji, znanci pogovarjam o rokometu, debata nanese tudi na evropsko prvenstvo, ki se nezadržno približuje. Prezgodaj je še razmišljati o nasprotnikih (Hrvaška, Norveška, Islandija, op. a.), čeprav vemo, kdo so. Dejstvo je, da bo ogromno slovenskih navijačev, tako da se bomo počutili domače, a po drugi strani je evropsko prvenstvo najmočnejše tekmovanje v rokometu. Mogoče bo ena zmaga dovolj za drugi krog, morda pa tudi ne. Zagotovo ne gremo zgolj odigrat treh tekem in oditi domov, ampak je cilj drugi krog.