Kapetan Uroš Zorman (desno) meni, da je najpomembnejše to, da so se spet zbrali. Foto: MMC RTV SLO
Kapetan Uroš Zorman (desno) meni, da je najpomembnejše to, da so se spet zbrali. Foto: MMC RTV SLO
Iztok Puc
V soboto se bodo v Celju še enkrat spomnili na rokometno legendo Iztoka Puca. Foto: EPA

Varovanci Borisa Deniča so v zadnjih dneh med drugim opravili tudi preizkus motoričnih sposobnosti, izsledki testiranj pa bodo povsem interne narave pred začetkom sklepnih priprav za prvenstvo, ki se bodo začele 26. decembra. Na pripravah manjkata poškodovana Jure Dobelšek in Gorazd Škof.

Denič zadovoljen, a lahko bi bilo še bolje
"Naš načrt je, da v tednu EHF naredimo taktični del napada na obrambi 6-0 in globoke conske postavitve. Za dosedanji del priprav lahko rečem, da smo delali v redu, kot vsak trener pa bi si želel, da bi bilo še bolje. V četrtek bomo igrali medsebojno tekmo, v soboto pa nas čaka še humanitarno-memorialna tekma za Iztoka Puca," je uvodoma dejal Denič, nato pa nadaljeval: "Testiranje motoričnih sposobnosti igralcev je povsem interne narave, pri igralcih bomo skušali odpraviti določene pomanjkljivosti na tem področju, da bodo na sklepne priprave prišli čim bolje pripravljeni. Namen priprav v Zrečah je narediti korak naprej, a to zahteva veliko ponavljanja, od začetka sklepnih priprava do nastopa na evropskem prvenstvu pa nimamo veliko časa. Najbolj pomembno je, da igralci na pripravah v Zrečah dobijo osnovo za sklepno delo za EP."

Zorman: Najresnejše delo je še pred nami
Kapetan Uroš Zorman še ne želi govoriti o pričakovanjih pred prvenstvom, saj je za to še dovolj časa: "S soigralci se o tem nismo veliko pogovarjali, a vsak od nas se dobro zaveda pomembnosti tekmovanja. Ta teden je malce bolj miren, najbolj pomembno je, da smo znova skupaj, najbolj resno delo pa je šele pred nami." Evropsko prvenstvo v Srbiji bo med 15. in 29. januarjem. Slovenija bo v predtekmovalni skupini D igrala skupaj s Hrvaško, Norveško in Islandijo.

V Zlatorogu spominska tekma za Iztoka Puca
Reprezentanca bo ta del priprav zaključila v soboto, 5. novembra, ko se bo ob 19.00 v dvorani Zlatorog v Celju z domačim klubom pomerila pomerila na humanitarni tekmi v spomin na prezgodaj preminulega slovenskega rokometaša Iztoka Puca. Pred tem bosta ob 17.00 igrali še hrvaška zlata olimpijska reprezentanca iz Atlante (1996), katere član je bil tudi Puc, in slovenska olimpijska reprezentanca iz Sydneyja (2000), za katero je prav tako igral Puc.
Na tribunah tudi žena in sin Iztoka Puca
Dogodka se bosta udeležila tudi Jasenka in Borut Puc, žena in sin pokojnega Iztoka Puca, svoj prihod pa so napovedali vsa najbolj imenitna imena slovenskega in hrvaškega rokometa, ki so igrali z nekdanjim reprezentantom jugoslovanske, hrvaške in slovenske izbrane vrste. Ob tem kaže omeniti, da bodo člani slovenske reprezentance v ta namen kupili okoli 300 vstopnic. Prodaja vstopnic se bo sicer na tradicionalnih prodajnih mestih začela v petek.

Reprezentanca v Zrečah
Vratarji:
Primož Prošt (Montpellier), Jure Vran (Cimos Koper) in Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško);
Krilni igralci: Matjaž Brumen (Cimos Koper), Dragan Gajić (Montpellier), Luka Žvižej, Gašper Marguč (oba Celje Pivovarna Laško), Niko Medved (Gorenje), Simon Razgor (Maribor Branik) in Jure Sušin (Trimo Trebnje);
Zunanji igralci: Marko Bezjak, Jure Dolenec, David Miklavčič (vsi Gorenje Velenje), Dean Bombač, Matevž Čemas, Sebastjan Skube (vsi Cimos Koper), Borut Mačkovšek (Celje Pivovarna Laško), Jure Natek (Magdeburg), David Špiler (Croatia Osiguranje Zagreb) in Uroš Zorman (Vive Targi Kielce);
Krožni napadalci: Uroš Bundalo (Cimos Koper), Matej Gaber (Loka), Peter Pucelj (Crvena zvezda) in Miha Žvižej (Bjerringbro-Silkeborg).