Elisabeth Omoregie je bila z devetimi goli najboljša strelka Slovenije. Foto: www.alesfevzer.com
Elisabeth Omoregie je bila z devetimi goli najboljša strelka Slovenije. Foto: www.alesfevzer.com

Novi selektor slovenske reprezentance Dragan Adžić ni mogel računati na kapetanko Ano Gros, ki po poškodbi oziroma udarcu v koleno še ni bila pripravljena. Manjkala je tudi Nina Zulić, ki je imela na testiranju pozitivni izvid testa na novi koronavirus.

Dragan Adžić je na najboljši način debitiral na klopi slovenske reprezentance. Foto: www.alesfevzer.com
Dragan Adžić je na najboljši način debitiral na klopi slovenske reprezentance. Foto: www.alesfevzer.com

Po izenačenem začetku so Slovenke v 10. minuti povedle s 6:3, nato pa še dodale plin in postopoma večale prednost. Semafor je tako ob odmoru kazal 13:7. Odlično je branila vratarka Amra Pandžić, ki je ustavila polovico vseh strelov.

V nadaljevanju se slika na igrišču ni spremenila. Slovenke so brez težav nadzirale tekmo, premoč v kakovosti je bila očitna. V 47. minuti je Barbara Lazović s silovitim strelom od daleč s pomočjo prečke povišala na 20:11. Slovenija je največ vodila za enajst (22:21, 23:12 in 24:13). Blestela je Elisabeth Omoregie, ki je zabila devet golov. Amra Pandžić pa je zbrala 14 obramb, ustavila je 52 odstotkov vseh strelov.

Povratna tekma bo v sredo ob 21.45 v Hafnarfjordurju. Prenos bo na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Slovenke gladko opravile z Islandijo

KVALIFIKACIJE ZA SVETOVNO PRVENSTVO

SLOVENIJA – ISLANDIJA 24:14 (13:7)

Slovenija: Zec, Pandžić 1, Jurič 2, Novak, Omoregie 9, E. Abina, Stanko 4, A. Abina, Ferfolja, Ljepoja 1, Fegic, Lazović 3, Svetik 4, Čopi, Beganović, Gomilar-Zickero.

Islandija: Thorsteinsdottir, Gisladottir, Jacobsen, Jonsdottir 2, Knutsdottir 1, Haraldsdottir, Örvarsdottir, Juliusdottir, Davidsdottir, Sturludottir 2, Thompson 5, Gylfadottir, Hauksdottir 2, Gudmundsdottir 1, Eradze, Magnusdottir 1.

Sedemmetrovke: 3/7; 0/1

Izključitve: 4 min; 6 min

Sreda ob 21.45 (Hafnarfjordur):
ISLANDIJA – SLOVENIJA

Prenos tekme na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.