Tjaša Stanko in soigralke so favoritinje v dvoboju z Islandijo. Slovenke lovijo tretjo zaporedno, skupaj pa sedmo uvrstitev na svetovno prvenstvo. Foto: www.alesfevzer.com
Tjaša Stanko in soigralke so favoritinje v dvoboju z Islandijo. Slovenke lovijo tretjo zaporedno, skupaj pa sedmo uvrstitev na svetovno prvenstvo. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenke se na "prvi polčas" dvoboja podajajo izjemno motivirane, dobro razpoložene in trdno odločene, da si izborijo čim boljše izhodišče pred povratnim obračunom, ki bo na sporedu v sredo ob 21.45 na Islandiji.

Na prvenstvo bo napredovala ekipa, ki bo imela v seštevku obeh tekem boljšo razliko med danimi in prejetimi zadetki, medtem ko bo v primeru neodločenega izida odločalo višje število doseženih zadetkov v gosteh.

Pred tremi leti remi in zmaga Slovenije
Od zadnjih medsebojnih obračunov Slovenije in Islandije so minila dobra tri leta. Islandke so tedaj pokazale zobe. V kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2018 so slovenske rokometašice na prvi tekmi v Reykjaviku v 43. minuti vodile za štiri gole (24:20), slabi dve minuti pred koncem zaostajale s 27:29, na koncu pa z golom Teje Ferfolje tri sekunde pred zadnjim piskom sirene izvlekle neodločen izid (30:30). Popolnoma drugače je bilo na povratni tekmi v Celju, ko so Slovenke suvereno slavile zmago z 28:18.

Adžić priznava, da ni čudodelnik

Adžić: Neresno bi bilo, če ne bi cenili Islandije
"Zelo sem zadovoljen s tem, kar so dekleta pokazala na treningih, prav tako sem zadovoljen z delom strokovnega štaba. Na treningih smo se posvetili igri na obeh straneh igrišča, je pa seveda obramba tista, ki prinaša zmage. Skušali smo nadgraditi uspešno zastavljene temelje. Islandija premore sedem zunanjih igralk, izmed katerih vsaka lahko igra vidno vlogo v dobrih evropskih ligah. Neresno bi bilo, da islandske rokometne šole ne bi cenili. V ekipi imajo tekmice kar nekaj izkušenih posameznic, a mi bomo naredili vse, da bodo nov nastop na velikih tekmovanjih iskale v naslednjih kvalifikacijah,"
je povedal selektor slovenske reprezentance Dragan Adžić.

Stanko: V ekipi veliko pozitivne energije
Ena od nosilk igre v slovenski reprezentanci Tjaša Stanko pa je dodala: "Pred nami je nova zgodba, z novim trenerjem. V ekipi je obilo pozitivne energije. Dobro smo trenirale. Naš prvi cilje je prikazati boljšo igro kot na evropskem prvenstvu. Ekipo Islandije spoštujemo, želimo se uvrstiti na svetovno prvenstvo."

Srečanje na Kodeljevem se bo v soboto začelo ob 17.30. Prenos bo na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

ROKOMET (Ž)

KVALIFIKACIJE ZA SVETOVNO PRVENSTVO

LJUBLJANA

Sobota ob 17.30:
SLOVENIJA – ISLANDIJA

Sreda ob 21.45 (Hafnarfjordur):
ISLANDIJA – SLOVENIJA

Prenos obeh tekem na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.