Tamara Mavsar je dosegla devet golov iz 12 strelov. Foto: Reuters
Tamara Mavsar je dosegla devet golov iz 12 strelov. Foto: Reuters
Miša Marinček
Vratarka Miša Marinček tokrat ni bila pretirano razpoložena. Foto: www.alesfevzer.com
Rokometna bitka zgubljena, vojna še ne
Rokometašice v končnici ostale brez zmage

Varovanke Uroša Bregarja so večino tekme zaostajale. V prvem polčasu največ za štiri, vendar so ob koncu ujele korak s Srbkinjami. Na začetku drugega dela so Slovenke dvakrat celo povedle, nato pa spet popustile, kar so nasprotnice izkoristile in si spet priigrale štiri gole naskoka. Trmaste Slovenke so se ponovno vrnile in pet minut pred koncem izenačile na 32.

Obetala se je dramatična končnica, v njej pa so več preudarnosti prikazale Srbkinje. V 57. minuti so ušle za dva gola (32:34), po zgrešeni sedemmetrovki Mavsarjeve in zapravljenem nasprotnem napadu Neli Irman pa je bilo jasno, da bo zmaga odšla v Srbijo.
Najboljša strelka srečanja je bila Tamara Mavsar z devetimi goli, enega manj je prispevala Ana Gros. Pri Srbiji je bila z osmimi goli najučinkoviutejša Sanja Radosavljević, ki je bila izbrana tudi za najboljšo igralko tekme.

V torek proti Švedinjam

Slovenija se bo v predtekmovanju pomerila še z gostiteljico Švedsko in Španijo. V naslednji del tekmovanja napredujejo po tri reprezentance. Te se bodo v drugem delu turnirja križale s skupino B, v kateri igrajo Nizozemska, Francija, Nemčija in Poljska.

Slovenija je največji uspeh dosegla leta 2009, ko je evropsko prvenstvo na Madžarskem končala na 9. mestu.


Uroš Bregar: "Proti Srbiji nikakor nismo uspeli sestaviti obrambe, največje težave smo imeli predvsem na sredini. Slabši dan je imel tudi vratarski tandem, ki nas je letos že velikokrat razveseljeval. V drugem polčasu smo sicer že povedli, a nismo izkoristili priložnosti, ki smo si jo priigrali, saj generalno tokrat nismo bili na pravi ravni za zmago."

Ana Gros: "Ves čas smo bili v zaostanku, ključno za poraz pa je bilo to, da obrambe nismo odigrali kot je treba, saj smo dobivali prelahke gole z vseh položajev. Tudi v napadu je bilo zaradi tega precej težje, čeprav smo dosegli veliko zadetkov. Nismo bili na pravi ravni, Srbija je prikazala boljšo predstavo in zasluženo zmagala."


SKUPINA A, 1. KROG

SLOVENIJA - SRBIJA 34:36 (16:17)

Mavsar 9, Gros 8, Irman 6, Jeriček, Lazović in Krhlikar po 3, Stanko 2; Radosavljević 8, Krpež Slezak in Pop-Lazić po 6.

Sedemmetrovke: Slovenija 5 (3), Srbija 4 (3).
Izključitve: Slovenija 6, Srbija 6 minut.

ŠVEDSKA - ŠPANIJA 25:19 (14:10)

2. KROG
Torek, 6. decembra, ob 18.30:
ŠPANIJA - SRBIJA
Ob 20.45:
SLOVENIJA - ŠVEDSKA
3. KROG
Četrtek, 8. decembra, ob 18.30:
ŠPANIJA - SLOVENIJA
Ob 20.45:
ŠVEDSKA - SRBIJA
V drugi del se uvrstijo prve tri reprezentance.

SKUPINA B, 1. KROG

NIZOZEMSKA - NEMČIJA 27:30 (14:13)

FRANCIJA - POLJSKA 31:22 (15:9)

Rokometna bitka zgubljena, vojna še ne
Rokometašice v končnici ostale brez zmage