Krim čaka za napredovanje izjemno težko delo. Foto: Aleš Fevžer
Krim čaka za napredovanje izjemno težko delo. Foto: Aleš Fevžer
Krim Mercator
Tone Tiselj se zaveda, da bo potrebno v drugem delu pokazati mnogo več, če Krim želi biti konkurenčen močnim nasprotnikom. Foto: Aleš Fevžer

V drugi skupini so danski Midtjylland, makedonski Vardar, švedski Sävehof in nemški Thüringer.

Ljubljančanke so dobile zahtevno skupino, v kateri izstopa branilec naslova Györi, ki je v prvem delu edini dobil vseh šest tekem. Larvik je v svoji skupini zasedel drugo mesto za Vardarjem. Osvojil je devet od 12 točk. Budućnost si je napredovanje v drugi krog zagotovila na zadnji tekmi, ko je prepričljivo s 37:26 odpravila Ferencvaros in za Midtjyllandom osvojila drugo mesto v skupini.

Dujić: Verjamem, da se bomo prebili med štiri
"To je zgodovinska skupina. Prvič so skupaj štirje evropski prvaki, ampak na žreb se pač ne da vplivati. Žrebali sta Heidi Loke iz Györa in naša Tamara Mavsar in kar se je zgodilo, se je zgodilo. Vedeli smo, da kogarkoli izvlečemo, bomo imeli težke tekmece. Dobili smo tako skupino, v kateri lahko vsak vsakega premaga. Do začetka drugega dela je kar nekaj časa in treba se bo dobro pripraviti. Verjamem pa, da bomo uresničili svoj cilj, torej uvrstitev med štiri najboljše v Evropi. Vse bomo naredili, da ta cilj dosežemo," je povedal direktor Krima Goran Dujić.

Tiselj: Manjkata samo še Kiel in Barcelona
Podobno kot Dujić razmišlja tudi trener Tone Tiselj: "Mislim, da je to zgodovinska skupina. Kot se šalimo, manjkata samo še Kiel in Barcelona, pa bi bili res na kupu sami prvaki. Res je neverjetno, to so zadnji trije zmagovalci lige prvakinj in Krim, ki je tudi dvakrat že zmagal v tem tekmovanju. Kar je, je, težko je zdaj karkoli povedati. Februarja bomo videli, v kakšnih postavah bodo ekipe in kaj bo prineslo svetovno prvenstvo. Res gre za zgodovinsko skupino, ki bi morala našo ekipo maksimalno motivirati za dobre februarske predstave," meni Tiselj.

Z igro iz prvega dela brez možnosti
"S tako igro, kot smo jo prikazali v prvem delu, nimamo proti tem ekipam nobenih možnosti. Zagotovo moramo dvigniti nekatere igralke in ekipo kot celoto. Srečali se bomo z najboljšimi ekipami, ki imajo v svojih vrstah rokometašice, ki vedo, kako se zmaguje velike tekme in ki so že osvojile pomembne naslove in lovorike. Mi v tem pogledu takšne ekipe nimamo, tako da moramo popraviti vse faze igre in odigrati precej bolj kakovostno, v kolikor hočemo biti konkurenčni tem v zadnjih treh letih najboljšim evropskim ekipam," je zaključil Tiselj.

Prve tekme bodo na začetku februarja. Iz vsake skupine v polfinale napredujeta po dve ekipi.