Foto:
Foto:

Najvišja je bila zmaga na SP-ju leta 2003 na Portugalskem (35:25). Afričani so na papirju peta reprezentanca skupine B. Njihovo največje orožje je nepredvidljivost. Igrajo globoko, agresivno in nekoliko "divjo" obrambo, ki lahko marsikomu povzroča preglavice.

To so na svoji koži občutili tudi Čehi, ki so le remizirali (29:29). Veliko težav z Afričani je imela tudi Rusija. Odpor Alžirije je strla šele v drugem polčasu (28:22). V reprezentanci iz severa Afrike igrata dva igralca, ki služita kruh v francoski drugi ligi (Ahmed Hadjali in Salim Nedjel Hammou). Nosilca igre sta Nedjel Hammou in 196 cm visoki Belgacem Filah.

Alžirija ima kar bogato zgodovino nastopanj na svetovnih prvenstvih. Na prvenstvu so že desetič, najvišje so bili uvrščeni leta 2001, ko so končali na 13. mestu.

Toda Sergej Rutenka, Uroš Zorman in soigralci imajo dovolj izkušenj in znanja, da zmaga ne bi smela biti vprašljiva.

Verjetni postavi
Slovenija: Podpečan, Kozlina, Backovič, Jovičič, Kozomara, Kavtičnik, Natek, Špiler, Škof, Brumen, Rutenka, Ficko, Zorman, Mlakar.

Alžirija: Loukil, Laggoune, Yahia, Hadj, Boudrali, Khelladi, Nedjel, Filah, Ghoumal, Biloum, Mimouni, Hamad, Guiti, Slahdji.