SP v rokometu 2013
slice
Španija 2013 - (novi) zvezdni trenutek slovenskega rokometa
Čez leto dni na Danskem ponovni napad na kolajno, 28. januar 2013 ob 08:02 Marsikdo se je ob visokoletečih napovedih slovenskih rokometašev pred svetovnim prvenstvom v Španiji muzal, a Slovenci so z zgodovinskim polfinalom zaprli usta vsem dvomljivcem.
84
 • Slovenski rokometaši navdušili s 4. mestom na SP-ju
 • Španci z izjemnim Šterbikom drugič svetovni prvaki
  151
  27. januar 2013 ob 19:21 Španski rokometaši so v velikem slogu osvojili drugi naslov svetovnih prvakov. V finalu so Dance odpihnili s 35:19. Junak tekme je bil neverjetni španski vratar Arpad Šterbik.
  Dolenec: Najbolj boli, da smo medaljo izgubili v petih, šestih minutah
  60
  27. januar 2013 ob 13:03 Slovenski rokometaši po porazu na tekmi za 3. mesto na SP-ju v Španiji seveda niso mogli skriti razočaranja, a preveč objokovanja ne sme biti. Za MMC je spregovoril Jure Dolenec.
  Slovenci domov brez medalje, a z dvignjeno glavo
  692
  26. januar 2013 ob 20:23 Slovenski rokometaši so na svetovnem prvenstvu v Barceloni s 26:31 izgubili tekmo za bronasto medaljo proti Hrvaški. Kljub temu si za nastope zaslužijo vse pohvale.
  Gaber: Borili smo se z vsem srcem, zato si nimamo česa očitati
  26
  26. januar 2013 ob 22:25 Slovenci so v boju za bronasto medaljo dali vse od sebe, a je bila Hrvaška enostavno premočna. (Rahlo) razočaranje varovancev Borisa Deniča je bilo zato razumljivo.
  Gašper Marguč: "Zbrali bomo vse moči za zmago" Slovenska rokometna reprezentanca se po polfinalnem porazu s Španci že spogleduje z večernim obračunom (19.00) za bronasto kolajno proti Hrvaški.
  71
  Levjesrčni Slovenci klonili pod španskimi mišicami - za bron s Hrvati Slovenskim rokometašem ni uspel še en podvig, saj so v polfinalu svetovnega prvenstva v Barceloni z 22:26 izgubili s Španijo.
  744
  Luka Žvižej: Domov ne želimo praznih rok Slovenci po porazu s Španijo niso bili pretirano razočarani, saj so misli že usmerili v sobotni obračun za bronasto medaljo.
  50
  Denič: Heroji so samo tisti, ki se domov vrnejo z medaljo Medtem ko španski navijači in mediji že vidijo svojo rokometno reprezentanco v finalu svetovnega prvenstva, pa se slovenski selektor Boris Denič ne boji današnjega velikega izziva.
  141
  Požun: Denič ima za vsako mesto po dva (enakovredna) igralca Nekdanji selektor slovenske rokometne reprezentance Miro Požun meni, da je Slovenija v zadnjem letu močno napredovala, njen najmočnejši adut pa je homogen kolektiv.
  54
  Selektor noče tvegati nove poškodbe Gajiča Samo še eno od dveh tekem mora dobiti Slovenija, pa bo osvojila medaljo svetovnega prvenstva. A ta naloga bo zelo težka. Velika Španija je naslednja, ki bo poskušala prva premagati Slovenijo.
  147
  Boris Denič: Zmaga za slovenski šport "Nekaj je biti sposoben, druga stvar pa je to uresničiti. Prišlo je do mentalnega preskoka," razloge za odlične nastope rokometne reprezentance na svetovnem prvenstvu razume selektor Boris Denič.
  154
  Rokometni junaki prikovali Slovenijo pred male zaslone Uspešne predstave slovenske rokometne reprezentance na SP v Španiji si je doslej v povprečju ogledalo 20 odstotkov vseh gledalcev. Sredina tekma za polfinale pa je v zadnji minuti pritegnila pred ...
  Skube s pogumno potezo spral madež iz Srbije Slovenska rokometna reprezentanca je v Španiji prebila slovenski kompleks v kolektivnih športih - ni je končnice, v kateri ji ne bi uspel zmagati.
  40
  Fantastično: Slovenci v polfinalu svetovnega prvenstva! Slovenski rokometaši se veselijo zgodovinskega uspeha, potem ko so v četrtfinalu svetovnega prvenstva v Barceloni z 28:27 porazili Rusijo.

  Kazalo