Luka Žvižej se tokrat ni vpisal med strelce. Foto: EPA
Luka Žvižej se tokrat ni vpisal med strelce. Foto: EPA

"Ni sem nam izšlo po načrtih. Težko je bilo igrati proti domačinom. Vsi vemo, kaj pomeni, če igraš polfinale proti domači reprezentanci. Glave gor, saj imamo jutri priložnost za medaljo. V tekmo bomo šli našpičeni, saj se ne želimo domov vrniti praznih rok. Vsaka od zadnjih treh tekem je zgodovinska. Jutri je še zadnjih 60 minut tega prvenstva. Obljubljam boj do zadnje minute," je dejal Luka Žvižej.

V videonovici desno si oglejte pogovor Boštjana Ogrisa z Borisom Deničem in Juretom Dolencem.


Boris Denič: "Nisem razočaran. Vsi smo si močno želeli zmage, dobro smo se pripravili na polfinalno tekmo, ki je bila zelo taktična. Za gledalce ni bila najlepša, na svoj račun pa so prišli tisti pravi ljubitelji rokometa, saj je bila polna taktičnih zamisli. V obrambi smo igrali zelo dobro, v napadu nam ni šlo. V končnici so nam tekmeci pobegnili, v tem trenutku pa imajo tudi malce več sreče, znanja in moči ter jim želim veliko sreče v finalu."

Borut Mačkovšek: "Nikakor nismo prišli do odprtega strela. Španci so odigrali izjemno v obrambi. So visoki in močni, nam pa se nikakor ni odprlo. Moramo se spočiti in pripraviti na jutrišnjo tekmo. Morda bi nam bolj ustrezali Danci, saj igrajo Hrvati odlično v obrambi."
Gašper Marguč: "V drugem polčasu nismo imeli pravih rešitev za špansko obrambo, prejeli pa smo tudi številne gole iz nasprotnih in polnasprotnih napadov. Naša obramba ni bila slaba, prejeli smo 26 golov, pokopali so nas izgubljene žoge in lahki španski goli. Po polfinalni tekmi moramo napolniti moči in zaigrati zbrano, potem pa naskakovati kolajno."

Sebastian Skube: "Težka tekma. Imeli smo preveč padcev, kar so Španci izkoristili. V prejšnjih srečanjih se nam je uspelo vrniti v igro, tokrat pa nam to ni uspelo. Jutri bo še težja tekma, vendar mislim, da nam je ostalo dovolj želje in energije. Gre za nov pomemben obračun, ki prinaša medaljo, zato moramo biti pravi."