Jure Dolenec in soigralci ostajajo na trdnih tleh. Foto: EPA
Jure Dolenec in soigralci ostajajo na trdnih tleh. Foto: EPA

"Tekma se je odvila po našem načrtu. Začeli smo z obrambo 3-2-1, čeravno jo nismo veliko vadili. To je bil del strategije, saj smo Poljake hoteli navaditi na določen slog igre, nato pa smo jih v drugem polčasu presenetili z našo udarno obrambo 6-0 in globokim izpadanjem. To nam je v začetku drugega polčasa odlično uspevalo, Poljaki so bili dobesedno šokirani in dolgo časa niso dosegli gola. Mi smo prešli v vodstvo. Škoda, da smo končnico odigrali nekoliko slabše, vse dvome o zmagi bi morali razrešiti v 50. minuti, ko smo imeli nekaj golov prednosti in igralca več na igrišču. Brez evforije gremo naprej," je po tekmi dejal Jure Dolenec.


Dragan Gajič: "V prvem polčasu nismo bili kos telesno izjemno močnim Poljakom. V drugem polčasu smo z zgoščeno obrambo 6-0 zasenčili Poljake in začeli igrati svojo igro. Vesel sem, da nam je po dolgem času premagali velikega tekmeca. Prepričan sem, da nam bo ta tekma dala krila za naslednje dvoboje na svetovnem prvenstvu."

Borut Mačkovšek: "Vedeli smo, da bo tekma s Poljaki najbolj zahtevna v prvem delu turnirja in smo se nanjo temeljito pripravili. V obračunu s Poljaki smo bili izjemni v obrambi in napadu, lahko samo čestitam soigralcem in trenerju."