Gorazd Škod je bil eden od junakov junijske zmage nad Madžari, s katero si je Slovenija priborila pot v Katar. Foto: BoBo
Gorazd Škod je bil eden od junakov junijske zmage nad Madžari, s katero si je Slovenija priborila pot v Katar. Foto: BoBo

Vsi govorijo o luksuzu, ki nas čaka, a kaj mi bo to? Jaz potrebujem samo posteljo, igrišče je pa tako ali tako veliko 40 x 20 metrov. V Sloveniji, Katarju ali pa kjer koli drugje ...

Doha
Moderni nebotičniki v poslovnem predelu Dohe West Bay. Foto: EPA

Vedno dobro razpoloženi Brežičan, ki za izbrano vrsto igra že 14. leto, še ne ve, ali bi kariero, četudi bi se Slovenija uvrstila na olimpijske igre v Rio de Janeiro, podaljšal še za eno leto. Na začetku pogovora za MMC se je najprej dotaknil pripravljalnega obdobja.

Turisti jih zamenjujejo za smučarje in košarkarje
"V Zrečah je idilično. Obkroženi smo z dobrimi ljudmi. Ogromno je turistov, ki nas zamenjujejo eni s smučarji, drugi s košarkarji ... Počutimo se dobro, vse imamo na razpolago. Nič nam ne manjka. Je pa problem s poškodbami, zdravstvena služba ima ogromno dela, fizioterapevti so polno zasedeni dan in noč. Sam sem sicer vesel, da nisem med njimi, da me ne potrebujejo preveč, razen kakšne masaže," je dejal Škof.

Igramo hiter in atraktiven rokomet
O turnirju na Danskem, kjer je oslabljena Slovenija izgubila s Švedsko in Dansko, remizirala pa z Islandijo. "Pogovarjali smo se z reprezentanti drugih držav. Pravijo, da igramo hiter, atraktiven rokomet, res pa je, da zaradi poškodb nismo mogli pokazati pravega 'jaza' v obrambi na vseh treh tekmah. Mogoče bi bilo drugače in tudi s selektorjem sva bila istega mnenja, da bi poskušal odigrati z eno ekipo in skušal loviti zmago. Kakor koli, imamo širino. Če se bo ekipa popolnila, kar se bo videlo šele v sredo na letališču, potem upam, da se na koncu vse obrne v našo korist. Prvo tekmo igramo s Čilom, kar je dobro, da popravimo, kar je še za popraviti, in da dobimo gotovost," pravi Škof.

V osmini finala z Avstrijci
Slovenija bo v Katarju lovila vsaj sedmo mesto, ki bi ji prineslo olimpijske kvalifikacije. Po skupinskem delu se Slovenci v osmini finala križajo s skupino B, v kateri igrajo Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Makedonija, Avstrija, Tunizija in Iran. Katero reprezentanco bi si izbral Škof? "Jaz bi odigral eno dobro medsosedsko tekmo z Avstrijci."

V Nantesu mislili, da je na drogi
Škof brani barve Nantesa, kjer se je dobro znašel. "Res je. Sem eden od nosilcev igre. Na začetku so mislili, da sem na drogi, ko sem bil tako vesel in jih spodbujal. Potem so videli, da sem tak po naravi. Kar se tiče moje trenutne forme, pa: nekaj žog mi je ušlo proti Švedski. Je pa res, da smo s trenerjem vratarjev Anžičem dobro delali in da mora priti zdaj svežina do izraza. Vsekakor sem vesel, da sem fit in da še vedno lahko pomagam reprezentanci."

Kaj mi bo luksuz? Potrebujem samo posteljo.
Kako pa gleda na prvenstvo v za evropske razmere kulturno drugačnem Katarju? "Kar se tiče rokometnega vzdušja, se ga ne veselim, saj ga ne bo. Ne pričakujem veliko navijačev iz Slovenije, saj je pot v Katar za večino prevelik zalogaj. Verjetno bo zelo malo navijačev tudi z drugih držav. Ne vem, jaz sem bolj za pivo, klobase, polno dvorano in ... kakšno kletvico. To je vse spodbudno. Rokomet je svetovni šport, a evropsko prvenstvo je težje od svetovnega, tako da ... Osebno se najbolje počutim, ko smo v Evropi, in to se je že velikokrat dokazalo. Tudi navijači so šli z nami. Bomo videli. Vsi govorijo o luksuzu, ki nas čaka, a kaj mi bo to? Jaz potrebujem samo posteljo, igrišče je pa tako ali tako veliko 40 x 20 metrov. V Sloveniji, Katarju ali pa kjer koli drugje ..."
Aleš Vozel, @vozela1

Vsi govorijo o luksuzu, ki nas čaka, a kaj mi bo to? Jaz potrebujem samo posteljo, igrišče je pa tako ali tako veliko 40 x 20 metrov. V Sloveniji, Katarju ali pa kjer koli drugje ...

Na sprehodu med objekti katarskega SP-ja
Na sprehodu med objekti katarskega SP-ja