"Norišnica" na mejnem prehodu Obrežje: velika množica navijačev je pričakala avtobus slovenske rokometne reprezentance, ki je v Parizu osvojila bron svetovnega prvenstva. Foto: Goran Rovan
Komentar Iva Milovanovića po koncu SP-ja v Franciji
Množica pozdravila rokometaše na Obrežju
Pariška drama skozi glas SLO- in HRV-komentatorja

Bronasti junaki, ki so v soboto v tekmi za 3. mesto spisali neverjetno zgodbo in kljub visokemu zaostanku osmih golov premagali Hrvaško, so okrog 15. ure pristali na zagrebškem letališču.

Množica navijačev, bilo jih je okrog 400, je vzklikala "Slo-ve-ni-ja, Slo-ve-ni-ja" in "Kdor ne skače ni Sloven'c", zastave so vihrale, vsi so se želeli pririniti čim bližje igralcem, ki so seveda najprej pozdravili svoja dekleta in družine, nato pa z veseljem rajali tudi z navijači.

Slovenija se je na svetovnem prvenstvu v Franciji najprej zanesljivo prebila v osmino finala, kjer je izločila Rusijo, sledila je zmaga nad Katarjem in polfinalni poraz s Francijo. V tekmi za bronasto medaljo je Sloveniji po zaostanku osmih zadetkov uspel izjemen preobrat in je po znanstvenofantastičnem scenariju Hrvaško premagala z 31:30.

Kavtičnik: Nihče si ni tako želel medalje, kot smo si je mi
Kako zelo so si slovenski reprezentanti želeli medaljo, dokazujejo besede kapetana Vida Kavtičnika za Radio Slovenija: "Seveda so reprezentance, ki imajo veliko več (denarja) kot mi. Ampak tako, kot smo si mi želeli te medalje, si je ni nihče, in takšnega zadovoljstva, kot ga imamo mi danes, ga ne more imeti nihče. Denar ni vse. Pri 50 se bomo srečali na kakšni kavici in bomo lahko predebatirali le lepe trenutke in se še naprej smejali."

Preobrat za Guinnessovo knjigo rekordov
"Žal mi je, da sem moral poraziti Hrvaško. Upam, da to razumete in mi oprostite. Najraje bi videl, da bi Zlatko Horvat zabil tisto sedemmetrovko proti Norveški. Danes bi Hrvaška igrala finale, mi pa bi premagali Norvežane, in vsi bi srečni odšli domov," je na zagrebškem letališču po pristanku za hrvaški portal index.hr povedal slovenski selektor Veselin Vujović in nadaljeval:

"Če bi zdaj vprašali Željka Babića (hrvaški selektor, op. a.), kako je izgubil, vam ne bi znal pojasniti. Tako kot tudi jaz ne znam pojasniti, kako sem zmagal. V tej nevednosti sem jaz potegnil daljšo. V vsakem primeru je Slovenija do konca tekme verjela vase. Ko so hrvaški rokometaši postali utrujeni, niso igrali rotacije, na koncu dobesedno niso več mogli sploh hoditi." Na koncu je pripomnil: "Zadovoljen sem, a takšni preobrati se v športu zgodijo zelo redko. To, kar smo mi storili, je za Guinnessovo knjigo rekordov!"

Kot bi pristali na Brniku
"Enkratno! Pričakala nas je taka množica, kot da bi pristali na Brniku," je kratko povedal novinarjem slovenski igralec Matej Gaber po prihodu med navijače v Zagrebu. "V bistvu šele danes dojemamo, kaj smo dosegli. Lahko smo ponosni, da smo od začetka delovali kot celota in da se je to na koncu splačalo," je dodal vratar Matevž Skok.

Uradni sprejem v ponedeljek
Slovenski rokometaši so se iz Zagreba domov napotili z avtobusom, na mejnem prehodu Obrežje pa jih je znova pričakala ogromna množica navijačev. Uradni sprejem rokometne reprezentance bo v ponedeljek ob 17.00 pred mestno hišo v Ljubljani. Prenos bo na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Komentar Iva Milovanovića po koncu SP-ja v Franciji
Množica pozdravila rokometaše na Obrežju
Pariška drama skozi glas SLO- in HRV-komentatorja