Robustni Matej Gaber se je kljub 197 cm višine in okrog 115 kilogramom počutil nekoliko
Robustni Matej Gaber se je kljub 197 cm višine in okrog 115 kilogramom počutil nekoliko "majhnega", ko se je soočil z ruskimi dvometraši. Foto: EPA
Cingesar in Kavtičnik po zmagi nad Rusijo

Črnogorski strokovnjak je po zmagi še ocenil: "Izid prvega polčasa je posledica naše travme po tekmi s Španijo. V drugem polčasu smo povsem zagospodarili na igrišču, moji igralci so le izpolnili vse dogovore pred tekmo."


Matej Gaber: "Proti Rusom sem bil videti kot paglavec, a najbolj pomembno je, da smo se pobrali po hudem porazu proti Španiji. Dokazali smo, da imamo pravi značaj in da smo prava ekipa. V prvem polčasu smo igrali v krču, v drugem pa smo se v garderobi dogovorili, da se moramo boriti in maksimalno potruditi v obrambi, vse to pa se nam je obrestovalo."

Gašper Marguč: "Že v prvem polčasu smo bili boljši, a enostavno nismo znali izkoristiti vseh čistih strelov. Na polčas smo navkljub zaostanku odšli povsem mirni. Drugi polčas smo odigrali zbrano in odgovorno, vedeli smo, da bodo prišle naše minute, in prelomili tekmo v našo korist. To se je zgodilo že v 40. minute, od tedaj naprej so Rusom povsem pošle moči in nam niso bili več konkurenčni."

Blaž Janc: "V prvem polčasu smo bili pod pritiskom, nismo se dobro soočili z vlogo favorita. Vesel sem, da smo v drugem polčasu prikazali našo prepoznavno igro, z dobro obrambo in lahkimi goli smo povsem zlomili Ruse. Pokazali smo pravi obraz po polomu proti Španiji."

Marko Bezjak: "Že v prvem polčasu smo imeli igro, ki smo si jo želeli, bilo je le preveč zapravljenih čistih strelov. V drugem polčasu smo le dvignili ritem v naši igri in močno izboljšali obrambo. Visoka zmaga je povsem zasluženo, ob tem pa smo privarčevali še nekaj moči za četrtfinale."

Cingesar in Kavtičnik po zmagi nad Rusijo