Reprezentantka Vesna Puš je iz obubožane Olimpije prestopila v Krim. Foto: EPA
Reprezentantka Vesna Puš je iz obubožane Olimpije prestopila v Krim. Foto: EPA
Krimovke pred nadaljevanjem Lige prvakinj

Ljubljančanke so v zimskem premoru poskrbele za nekaj kadrovskih sprememb. Odšla je Szandra Zacsik, prišle pa so Švicarka Arianne Geissmann ter Slovenke Vesna Puš, Maja Šon, ki bo zaradi hude poškodbe Krimu verjetno na voljo šele v prihodnji sezoni, in Mirjana Gojković.

"Španke zelo veliko menjajo mesta, so hitre igralke, predvsem pa so Macarena Aguilar Diaz, Nerea Abaurrea Pena in Alexandrina Cabral Barbosa res močne igralke, po drugi strani pa lahko le Barbosa strelja od daleč, medtem ko so druge prodornejše. Tako bo tudi temu treba posvečati precej pozornosti," je po treningu v Stožicah povedala obrambna specialistka Puševa.

Cvijićeve in Vergeljukove ne bo
Slovenske prvakinje imajo nekaj težav s poškodbami. Tako zagotovo v petek ne bosta igrali Dragana Cvijić in Marina Vergeljuk, vprašljive pa so tudi Jelena Grubišić, Andrea Lekić, Andrea Penezić in Alja Koren.

Kljub temu trenerka Marta Bon ne odstopa od visokih ciljev: "Vedno sem privrženka visokih ciljev. Polfinale je trenutno zelo visoko postavljen cilj, ampak tako je prav. Moj osebni cilj pa je, da bomo delovale tako, da bomo sebi, okolju in sponzorjem v ponos, da bomo dale vse od sebe in v takih razmerah je tudi ta cilj uresničljiv."

V drugi tekmi se bodo v nedeljo pomerile še favoritinje skupine Budućnost in Oltchim Valcea.

LIGA PRVAKINJ, DRUGI DEL, 1. krog

Skupina 1

Petek ob 20.15:
KRIM MERCATOR - ITXAKO REYNO DE NAVARRA

Nedelja ob 18.00:
BUDUĆNOST - OLTCHIM VALCEA


Skupina 2

Sobota:
DINAMO VOLGOGRAD - GYÖRI

LEIPZIG - LARVIK

Krimovke pred nadaljevanjem Lige prvakinj