Staš Skube je bil uvrščen v idealno sedmerko prvih tekem osmine finala Lige prvakov. Foto: Aleš Fevžer
Staš Skube je bil uvrščen v idealno sedmerko prvih tekem osmine finala Lige prvakov. Foto: Aleš Fevžer
Gorenje
Trener Gorenja Ivan Vajdl je sestavil kompaktno ekipo iz talentiranih mladih igralcev. Vajdl je Skubeta treniral tudi pri Trimu. Foto: Aleš Fevžer

24-letni Trebanjec je odlično razigraval soigralce, poleg tega pa je dosegel še osem golov. A 176 cm visoki srednji zunanji, ki ga marsikdo zaradi konstitucije primerja z znamenitim Švedom Ljubomirom Vranješem, ostaja na realnih tleh. "Moje mišljenje je tako, da nikoli ni tako dobro, da ne bi moglo biti še bolje," pravi Skube.


Za vami sta izjemna tekma in zmaga nad PSG-jem. Je bila to najboljša predstava kluba, odkar ste vi v Velenju?
Zagotovo je bila najslajša zmaga, saj nam je nasproti stala zvezdniška ekipa. Verjetno ima bolj zvezdniško zasedbo le še Barcelona. Sicer bi pa sam za največje tri zmage štel tisto v Aalborgu, s katero smo si zagotovili napredovanje v osmino finala, in obe letošnji zmagi nad Celjem v državnem prvenstvu.

Tudi vi osebno ste blesteli, kajne?
Zagotovo je za menoj odlična sezona. Niti sam nisem pričakoval, da mi bo šlo tako dobro. Nisem vedel, kako je igrati na tej ravni. Predtem sem bil v Trimu, kjer pa te nihče ne vidi. A v Velenju sem si hitro pridobil zaupanje soigralcev, medtem ko me trener pozna že od prej. Moje mišljenje je tako, da nikoli ni tako dobro, da ne bi moglo biti še bolje. Skušam izkoristiti vsak trening za napredovanje. Po tekmah bolj razmišljam o svojih napakah kot pa o dobrih potezah.

Kaj lahko pričakujemo od povratne tekme v Parizu? Je mogoča senzacija?
Mislim, da bo zelo težko. Igralci PSG-ja so takoj po tekmi napovedali, da bo v Parizu druga zgodba. Gre za rokometaše, ki so osvajali prvenstva in Ligo prvakov. A po drugi strani je PSG v domačem prvenstvu izgubil nekaj tekem proti ekipam, ki so slabše od nas. Iz tega črpam optimizem. Če se bo ponudila priložnost, jo bomo zgrabili z obema rokama.

Po konstituciji spominjate na Ljubomira Vranješa, zato vas nekateri primerjajo z njim. Je on vaš vzornik?
Menim, da sam igram nekoliko drugače, mogoče sem nevarnejši za gol. Sem tudi nekaj višji (176 cm:168 cm, op. a.). Zagotovo pa je bil Vranješ eden izmed mojih vzornikov. Poleg njega sem, ko je bil najboljši igralec na svetu, spremljal še Ivana Balića. Prav tako mi je všeč Uroš Zorman, ki že več kot desetletje igra na najvišji ravni. Všeč mi je prav zaradi te konstantnosti.

Kje imate največje rezerve?
Zagotovo moram izboljšati kondicijo. Glede na vlogo, ki jo imam pri Gorenju, igram 60 minut. Težko jih je zdržati v visokem ritmu.

V pokalu ste izgubili s Celjani. V državnem prvenstvu imate pred njimi pet točk prednosti. Bo ta zadoščala?
Pred sezono bi vsak podpisal tako prednost. A po drugi strani je matematika taka, da če izgubimo obe tekmi s Celjani, poleg tega pa še kakšno drugje smo v zaostanku. Ne bi rekel, da je prvenstvo odločeno, mislim, da so možnosti še vedno 50:50. Že v četrtek nas čaka tekma z Mariborom v gosteh, ki je za nas tekma sezone. Prednost ne pomeni nič, samo spomnimo se, kako je Gorenje z močnejšo ekipo pred tremi sezonami zapravilo še višjo prednost. A če bodo glave prave, se ničesar ne bojim.

Poleti boste postali tudi oče?
To je res. S partnerico na začetku julija pričakujeva otroka, česar se se zelo veselim, in komaj čakam, da bomo trije.