Ana Gros je med nosilkami igre v slovenski reprezentanci. Foto: EPA
Ana Gros je med nosilkami igre v slovenski reprezentanci. Foto: EPA
Tone Tiselj
Tone Tiselj se zaveda, da je Švedska velik favorit. Foto: MMC RTV SLO/Jan Pirnat

Slovenija se bo v četrtek v Skövdeju pomerila s Švedsko, v nedeljo pa doma z Avstrijo. V skupini 5 je še Češka. Na prvenstvo se uvrstita prvouvrščeni reprezentanci.

Tisljeve težave s sestavo moštva
Slovenski selektor Tone Tiselj ima kar nekaj težav s sestavo reprezentance. Laura Gerić je zbolela, Neža Mitruševska je poškodovana, Mirjana Gojković ima preveč obveznosti in ne bo nastopila na obeh tekmah v tem tednu, pod velikim vprašanjem so zaradi zdravstvenih težav tudi Tamara Mavsar, Alja Koren in Alja Janković, rekonvalescentka Ana Gros pa je šele pred kratkim v polnem pogonu.

Tiselj: Švedinje imajo večjo kakovost in tradicijo
"V veliko veselje mi je delati s svojimi varovankami, ki so zares prave športnice. Na treningih se zelo trudijo, med njimi je tudi prijateljski odnos. V tem trenutku je težko reči, kako bomo igrali, saj v zadnjem času nismo imeli nobenega pravega preizkusa, večina naših reprezentantk je v tujini, nekaj pa v domovini. Švedinje so glede tega v boljšem položaju, nazadnje so nastopile na superpokalu na Danskem, imajo večjo kakovost in tradicijo, pa tudi prvo kvalifikacijsko tekmo bodo igrale na domačem igrišču. Če bodo moje varovanke tekmo v Skövdeju odigrale tako dobro v obrambi kot proti Francozinjam in pri tem naredile manj tehničnih napak, potem se lahko enakovredno zoperstavijo kakovostnejšim tekmicam. Je pa res, da izguba vsake igralke ali slaba forma pomeni velik problem za našo reprezentanco," je dejal selektor Tiselj.

Švedinje so na lanskem evropskem prvenstvu osvojile srebro, a tokrat ne bodo nastopile v najmočnejši postavi, saj manjkata dve najboljši igralki Isabelle Gullden in Sabine Jacobsen.
KVALIFIKACIJE ZA EP 2012
SKUPINA 5

1. KROG
Četrtek:
ŠVEDSKA - SLOVENIJA (Skövde) ob 19.15
AVSTRIJA - ČEŠKA

2. KROG
Nedelja:
SLOVENIJA - AVSTRIJA ob 17.00
ČEŠKA - ŠVEDSKA