Branko Tamše (desno) je s Celjani v letošnji sezoni že osvojil pokal. Mu bo uspelo v Zlatorog pripeljati še državni naslov? Foto: Aleš Fevžer
Branko Tamše (desno) je s Celjani v letošnji sezoni že osvojil pokal. Mu bo uspelo v Zlatorog pripeljati še državni naslov? Foto: Aleš Fevžer
Celjani
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v generalki pred obračunom z Velenjčani nadigrali Maribor s 45:31. Foto: Aleš Fevžer

Trener Celjanov Branko Tamše mirno pričakuje odločilno tekmo: "Delamo, treniramo, vadimo normalno, nimamo kakšne posebne mobilizacije. Želim si, da bi imeli igralci trezne glave, mirne živce in lahke noge."

Tamše pričakuje, da bo pri Gorenju zaigral tudi njihov najboljši igralec Staš Skube, ki si je pred kratkim poškodoval koleno.


Pred vami je tekma sezone. Kakšno je vzdušje v ekipi?
Mediji ste jo označili za tekmo leta. Mislim, da je za nas vsaka tekma takšna, saj vsaka šteje enako. Na koncu se vse točke štejejo in osvojiš mesto, ki si ga zaslužil z delom skozi vso sezono. Okoliščine so tokrat pripomogle k temu, da ta tekma veliko prinaša in odnaša, tako da zdaj direktno odločamo o svoji usodi. Moram reči, da fantje nestrpno pričakujejo srečanje. Delamo, treniramo, vadimo normalno, nimamo kakšne posebne mobilizacije. Pripravljamo se v miru. Vidim neko pozitivno nervozo. Jaz igralcem ne bom naložil dodatnega bremena. Veliko teh fantov je vajenih igranja pod pritiskom. Jaz jim samo želim, da ostanejo treznih glav in mirnih živcev. Potem verjamem, da bomo blizu tistemu, kar je bilo še pred mesecem dni daleč za nas.

Zdi se, da se vaša forma v zaključku sezone dviguje?
Rekel bom, da smo generalno gledano vsi skupaj dvignili formo v vseh elementih rokometne igre, kar me veseli. Seveda pa imamo še rezerve. Želel bi, da bi to delo in trud eksplodiralo v Rdeči dvorani.

Moštvi se poznata do potankosti, tako da presenečenja najbrž niso mogoča. Kaj bo odločilo?
Izjemno veliko dejavnikov bo odločilo. Moštvi se res zelo dobro poznata, ne moremo se iti nekih skrivalnic. Jaz upam, da bomo ekipo pripravili tako, da ne bo presenečenj od Gorenja. Vem, da bo odločala obramba, čemur bomo posvetili še posebno pozornost. Želim si, da bi imeli igralci trezne glave in lahke noge. Tekma najbrž ne bo za sladokusce, kljub temu pa bodo imeli privrženci rokometa kaj videti. Šli bomo od prve sekunde na zmago. Upam, da nam bo uspelo. A na nasprotni strani je Gorenje, ki s Celjani doma ni izgubilo že tri sezone. Na svoji strani bodo imeli tudi dvorano, tako da ne bodo kar tako iz rok izpustili naslova. Mi si želimo zmagati, če bomo boljši, nam bo to tudi uspelo.

V tekmo vstopate kot favoriti, saj bo pri Velenjčanih manjkal njihov najboljši igralec Staš Skube. Sprejemate vlogo favorita?
Treba je počakati do tekme in videti, kdo bo igral. Maksimalno se pripravljamo na kompletno ekipo Gorenja. Povsem računam na to, da bo Staš Skube v igri. Smo edina neporažena ekipa v končnici. Tudi naša raven forme je bila dosti dobra, kar nas lahko navdihuje z optimizmom. Možnosti so 50:50. Ravno zaradi tega, ker gre za eno samo tekmo, v kateri se lahko zgodi marsikaj.

Čemu se boste posvetili na zadnjih treningih?
Mi bomo trenirali normalno, tako kot za vse druge tekme. Zagotovo bomo šli podrobno skozi obrambo in napad, 'skenirali' bomo nasprotnika, pripravili taktiko in upam, da bo uspešna.

Kako boste v petek krotili čustva, glede na to, da ste v Velenju igrali in delovali 25 let?
Res je, to bo moja prva tekma v vlogi gostujočega trenerja v domači dvorani. Vem, da bo dvorana nabito polna. Čustva me ne bodo zavedla. Ostal bom trdno na tleh in maksimalno oddelal. Dvorano bom poskusil zapustiti tako kot v lanski sezoni, to je zmagovito.