Tone Tiselj je moral iz Celja predčasno oditi prav zaradi Serdarušića. Foto: MMC RTV SLO
Tone Tiselj je moral iz Celja predčasno oditi prav zaradi Serdarušića. Foto: MMC RTV SLO
Ivo Milovanovič
Ivo Milovanovič meni, da morda vzdušje v moštvu ni bilo najboljše. Foto: Tina Uršič
Serdarušić ni več trener pivovarjev

Tiselj se je lani sredi sezone umaknil s klopi pivovarjev, ker je vedel, da ga nameravajo ob koncu zamenjati s Serdarušićem. Se zdaj kaj naslaja nad razpletom? "Meni se nič ne smeji. Žalosten sem, ker je slovenski rokomet v krizi. Sam teh zadev nisem spremljal, ker sem se iz slovenskega rokometa umaknil, zato bi težko dal neko pametno in realno oceno. Kljub temu lahko rečem, da je šport veliko kompleksnejša zadeva, kot si nekdo morda predstavlja. Zahteva ogromno znanja. Umetnost trenerskega poklica je prilagajanje. Človek, ki ne spoštuje okolja, v katerega prihaja, njegove tradicije, znanja in uspehov, ne more uspeti. Mislim, da on tega ni upošteval, in v tem ni uspel. Tu jaz vidim glavni problem," je razmišljal Tiselj.

To ni ekipa, na kateri bi gradili prihodnost
Kakšen pa je domet igralske zasedbe? Je morda težava tudi v tem, da so nekateri nosilci igre najbrž že dosegli svoj vrhunec? "Leta niso problem. Ta igralski kader je kvalitetnejši, kot kaže. Ni sicer ekipa, ki bi se borila za evropski vrh, je pa ekipa, ki - če se vse kocke lepo zložijo - kotira med 8. in 12. mestom v Evropi. Je ekipa v rangu Zagreba. To je ekipa, ki lahko odigra še sezono, dve, ne moreš pa na njej graditi prihodnosti," pravi Tiselj.

Milovanovič: V Celju so rezultati potrebni takoj
Tudi komentator rokometa na Televiziji Slovenija Milovanovič je mnenja, da se "Noka" ni uspel prilagoditi: "Ni znal oceniti, v kakšno okolje je prišel. Malo preveč se je držal uspešnega sloga v Kielu, kjer je igral z malim številom igralcev, kar pa v Celju ni prineslo rezultatov. Celje ni klub, kjer bi se delalo dolgoročno, ampak kvečjemu srednje ali kratkoročno. Rezultati so namreč potrebni takoj. Nekaj znakov je bilo, da ni bilo enotnosti med igralci, morda je prišlo tudi do napetosti na relaciji igralci-trener."

Jeras: Serdarušić v Kielu vajen vsega najboljšega
Nekdanji slovenski rokometni selektor Jeras, ki je Slovenijo popeljal na olimpijske igre leta 2000 v Sydneyju, pa je dejal: "Serdarušić je bil dolgo časa v Kielu, kjer je bil navajen dobiti vse najboljše, kar je bilo na rokometnem trgu. Ves čas je operiral s 6, 7, 8 igralci, ki so bili vsi vrhunski. Če se je kdo poškodoval, je takoj poklical enega profiliranega igralca, kot je bil, denimo, Pajovič, ki je takrat zamenjal Karabatića. Skratka, navajen je bil na vse najboljše, kar leze in gre."

Jeras: Nekaj v Celju ne "štima"
Jeras je nadaljeval: "Ko je prišel v Celje, se je pričakovalo, bržkone tudi s strani igralcev, da bo vse samo od sebe 'lavfalo'. A to ne gre. Potem se je pojavil še pritisk, morda slabo vzdušje v garderobi in končalo se je, kot se je. Poleg tega menim, da nekaj v Celju 'ne štima'. In to že leta in leta. A ne vem, kaj ..."

Serdarušić ni več trener pivovarjev