Tone Tiselj je na klopi
Tone Tiselj je na klopi "igral" skupaj s svojo ekipo. Zaradi preveč žolčne reakcije ob sodniški odločitvi je malo pred koncem dobil dve minuti kazni. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Krim
Najzvestejši navijači Krimovci so znova dobro opravili svoje delo. Na tribunah se je zbralo kar lepo število gledalcev - blizu 3.000. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Varvari
Tudi gostujoči navijači Varvari niso bili od muh. Nekateri so se tako razgreli, da so šli 'do nazga'. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Budućnost še drugič boljša od Krima

Končni izid 26:27 ne odraža povsem realno razmerja sil na igrišču. Tega se zaveda tudi trener Tone Tiselj, ki je o tekmi za začetek dejal: "Začeli smo slabo, res pa je, da nam sodniški kriterij ni šel na roke. V obrambi smo igrali zelo dobro, a smo v napadu napravili preveč tehničnih napak (korake, prekrške), kar so gostje iz 'polkonter' kaznovale. S tem je Budućnost dobila samozavest, medtem ko so jo naše igralke izgubile."

Bojana Popović težko ustavljiva
Drugi polčas je bil boljši: "Odločili smo se, da bomo zadeve 'zarotirali', da bomo v ogenj poslali tiste, ki letos manj igrajo. Dobro so izkoristile minutažo. Kar je najpomembnejše, je to, da se igralka v dresu Krima bori do zadnje sekunde. In če bi tako igrale proti Oltchimu (poraz 25:31, op. a.), bi bil verjetno rezultat drugačen. Budućnost pa je v tem trenutku kvalitetnejša od nas v vseh pogledih. Res je tudi, da imajo izvenserijsko Bojano Popović, ki - kar koli ji že postaviš - vedno najde rešitev. Zadovoljen sem s tem, da smo se po slabšem začetku borili do konca. Za naprej moramo vleči takšne poteze, da bomo v doglednem času na ravni Budućnosti ali boljši."

Vsak trening selekcija za naslednjo sezono
Celjski strateg je nato pojasnil, da si za cilj tekme nikoli ni postavljal zmage. "Važno je, da pošteno delamo na treningih in tekmah." V tem smislu je tudi vsak trening, vsaka tekma "določen preizkus za dekleta". "Zadržali bomo samo tiste, ki imajo pravi karakter, ne samo kvaliteto," je povedal.

Mavsar: Še dve tekmi 'na glavo'
Levokrilna igralka Tamara Mavsar je ena tistih rokometašic, na katerih bo slonela prihodnost 'tigric'. Logatčanka je bila s štirimi goli zopet med najboljšimi v vrstah Krima: "Nismo dobro zaprle Bulatovićeve in Popovićeve. Veliko žog je dobila tudi krožna napadalka Cvijićeva. Na koncu nam je malo zmanjkalo. Čeprav se s tem ne smemo obremenjevati, so tokrat svoje naredili tudi sodniki. Kakor koli, Budućnost je že peto leto skupaj, posledično so dobro uigrane, medtem ko smo mi skupaj od letošnje sezone. Zato rabimo še nekaj več časa, da se bolje spoznamo in uigramo. Vemo, da imamo majhne možnosti za polfinale, a se ne predajamo. Gremo 'na glavo' še dve tekmi in kar bo, bo."

Lazović: Na koncu zmanjkalo časa
Barbara Lazović
, nekoč Varlec, se po porodu hitro vrača med nosilke igre. Tokrat je dosegla pet golov: "Začele smo slabo, nismo prišle do zaključnega strela. Tudi igralke Budućnosti so sicer naredile veliko napak, a žal tega nismo znale izkoristiti. Tako so naredile razliko, lovile smo jih, a naposled nam je zmanjkalo časa. 'Borbale' bomo do konca. Če nam ne uspe, pa upam, da bomo v naslednji sezoni imele več sreče."

Preprost (idealen) scenarij: trije porazi Valcee, dve zmagi Krima
Kljub porazu Ljubljančanke še niso povsem odpisane v boju za polfinale. Idealen scenarij bi bil, da bi Valcea v nedeljo izgubila v Metzu, nato pa v naslednjem krogu 4. marca še doma proti Krimu. Zadnji krog prinaša gostovanje Romunk v Podgorici, kjer ne bi smele zmagati, medtem ko bi krimovke doma morale premagati Metz, s čimer bi napredovale kot drugouvrščena ekipa v polfinale. A to je 'teorija', praksa pa utegne biti drugačna ... Kakor koli se bo že razpletlo, uvrstitev Ljubljančank med najboljših osem v Evropi kljub večjim apetitom ne sme in ne more biti ocenjeno za neuspeh.

Nekaj utrinkov s tekme si oglejte v spodnji galeriji.

Budućnost še drugič boljša od Krima