Jelena Grubišić je v odločilnih trenutkih ubranila sedemmetrovki. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jelena Grubišić je v odločilnih trenutkih ubranila sedemmetrovki. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Krimovke so "preživele" gostovanje v Romuniji in osvojile 1. mesto v skupini 2. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Krim v polfinalu z Larvikom

Nina Wörz in Andrea Penezić sta dosegli po štiri gole, pri Valcei pa je bila s sedmimi zadetki najučinkovitejša Ramona Farcau. Na tekmi v Ljubljani je Krim zmagal za štiri gole (28:24), zato je (ob istem številu točk kot Valcea) osvojil prvo mesto v skupini 2.

Romunke povedle za štiri gole
Krimovke so imele po hitrem vodstvu 0:2 v prvem delu prvega polčasa nekaj kriznih minut in so zaostajale že za štiri gole (3:7). Nato so v obrambi zaigrale odločneje, v napadu pa tudi po zaslugi nekaterih menjav bolj kombinatorno. Tamara Mavsar je v 23. minuti po protinapadu in nizu 4:0 izid izenačila. Ob odmoru je bilo 9:12.

Grubišićeva pravi čas ubranila sedemmetrovki
Sredi drugega polčasa so imele slovenske prvakinje spet krizne minute, romunska ekipa pa je tudi izkoristila številne izključitve in v 51. minuti je Allison Pineau zadela že za 21:17. Dvorana je bila na nogah, v odločilnih trenutkih pa je Krim spet uravnotežil tehtnico, pri čemer je pomemben delež odigrala vratarka Jelena Grubišić, ki je ubranila dve sedemmetrovki in še protinapad.

Tiselj ne vidi razloga za veselje
"Tekma je bila zelo kvalitetna. V drugem polčasu smo nadzirali rezultat, potem pa so nas igralke Oltchima ob naših številnih izključitvah ujele in skupaj z navijači zaslutile svojo priložnost. V finišu bi nas lahko premagale tudi za več kot tri zadetke. Ne vem, zakaj veselje med našimi navijači. Izgubili smo za tri gole! Če kdorkoli misli, da je Larvik lažji nasprotnik kot Györ, smo polfinale že izgubili," je za Val 202 komentiral trener Krima Mercatorja Tone Tiselj.

LIGA PRVAKINJ, 2. del, skupina B, 6. krog:
OLTCHIM VALCEA
- KRIM MERCATOR
23:20 (9:12)

Oltchim Valcea: Navarro Gimenez, Ungureanu, Curea, Managarova 5, Nechita, Farcau 7 (4), Meirosa, Manea 4, Bulatović 3, Jovanović 1, Pineau 1, Bradeanu 2, Barbosa Cabral.

Krim Mercator: Grubišić, Stefanišin, Kain, Martin 2 (1), Piedade 1, Wörz 4, Mavsar 1, Bodnjeva, Lazović 3, Müller 2, Janković, Gregorc, Penezić 4, Krpež 2, Vergeljuk, Zrnec 1.

Sedemmetrovke: Oltchim Valcea 4/7, Krim Mercator 1/2.

Izključitve:
4 min; 12 minut.

ZVEZDA ZVENIGOROD - FERENCVAROŠ
30:27 (12:16)

Vrstni red: Krim in Oltchim Valcea po 8, Ferencvaros 6, Zvezda Zvenigorod 2 točki.

Polfinalna para:
KRIM MERCATOR - LARVIK

GYÖR - OLTCHIM VALCEA

Prvi tekmi polfinala bosta 6. oziroma 7. aprila, povratni pa 13. oziroma 14. aprila.

Krim v polfinalu z Larvikom