Foto:
Foto:
V Zalaegerszegu so imele Slovenke podporo lepega števila navijačev.
V napadu so varovanke Roberta Beguša prikazale raznovrstno igro.

Napoved Roberta Beguša, da bodo njegove varovanke mirno in odločno nastopile proti igralkam SČG-ja, se je kmalu izpolnila. Po začetnem otipavanju so Slovenke dvignile ritem igre in hladnokrvno zaključevale akcije v napadu.

Slovenske rokometašice so po izidu 5:5 neprestano višale prednost. Pri izidu 11:7 so varovanke Beguša napravile delni izid 6:0 in na semaforju je pisalo že 17:7. V prvem polčasu bi težko našli slabo stran v igri Slovenk, še posebej pohvalna pa je trda igra v obrambi, na katero SČG nikakor ni našel orožja. Polčas so Slovenke dobile s 17:9.

V drugem polčasu so Slovenke nasprotnice držale na varni razdalji. Vprašanje zmagovalca so rešile že takoj po odmoru, ko so s tremi zaporednimi goli hitro povedle na 20:9. V končnici je Beguš lahko spočil najboljši strelki Tanjo Oder in Natalijo Derepasko, ponujeno minutažo pa po so odlično izkoristile igralke, ki sicer ne igrajo glavne vloge. V zadnjem krogu se bo Slovenija pomerila s Hrvaško, že sedaj pa je jasno, da bodo naše v drugi del tekmovanja odnesle maksimalno število točk (4).

Izjave po tekmi

Robert Beguš, selektor Slovenije: "Malo sem bil presenečen nad dejstvom, da smo si tako hitro priigrali visoko razliko. ŠČG je sijajna ekipa z odličnim trenerjem, vendar smo se za tekmice odlično pripravili. Najbolj pomembno je, da smo z današnjo zmago osvojili prvo mesto v skupini in v drugi del tekmovanja prenašamo štiri točke. O Hrvaški še nisem razmišljal, tudi na naši naslednji tekmi pa bomo igrali na zmago."

Vesna Puš, igralka Slovenije: "Tekmice so začele zelo agresivno in kar nekaj časa smo potrebovale, da smo strle njihov odpor. Ko smo popravile igro v obrambi, je stekla tudi igra v napadu. Naša zmaga je povsem zaslužena."

Mile Isakovič, selektor Srbije in Črne gore: "Slovenija je kakovostnejša, njena zmaga pa je povsem zaslužena. Proti tako razpoloženi reprezentanci zares nismo imeli niti najmanjših možnosti za presenečenje."

Mirjana Milenkovič, igralka Srbije in Črne gore: "Naša ekipa se je borila po najboljših močeh. Na dvoboju smo naredili preveč napak, Slovenke pa so vsako našo napako kaznovale."

SLOVENIJA - SČG         36:26 (17:9)   
                                       
Oder         8 (1)    Batinić    6 (1) 
Derepasko    7 (4)    Djokić     4     
Kurent       5        Budimir    3 (1) 
Ilič         4        Milošević  3     
Dajčman      4 (1)    Nisavić    3     
Ciora        3        Rokić      3     
Čečkova      2        Milanović  2     
Cerar        1        Ognjenović 1     
Derčar       1        Popović    1     
Frešer       1                         
                                       
Sedemmetrovke: 6/7; 2/5                
  Izključitve: 6 min; 8 min            

Izidi sobotnih tekem

Skupina A, 2. krog:
UKRAJINA -
ČEŠKA 25:20 (13:8)
ŠPANIJA - NORVEŠKA 25:26 (11:14)

Vrstni red:
Norveška 4, Ukrajina in Španija po 2, Češka brez točke.

Skupina B, 2. krog:

HRVAŠKA - RUSIJA 22:26 (10:15)
SLOVENIJA - SČG 36:26 (17:9)
Oder 8, Derepasko 7.

Nedelja:
RUSIJA - SČG
SLOVENIJA - HRVAŠKA

Lestvica:                           
SLOVENIJA       2  2 0 0  67:56  4  
SČG             2  1 0 1  60:66  2  
RUSIJA          2  1 0 1  56:53  2  
HRVAŠKA         2  0 0 2  52:60  0