Po dveh porazih v Stožicah je konec sanj o napredovanju Trebanjcev. Foto: www.alesfevzer.com
Po dveh porazih v Stožicah je konec sanj o napredovanju Trebanjcev. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenci so v Stožicah v manj kot 24 urah doživeli še drugi poraz proti Dancem. Po torkovem izenačenem obračunu in tesnem porazu so bili tokrat v popolnoma podrejenem položaju. Trebanjci so v tem tekmovanju izgubili šestič zapored.

Izbranci Uroša Zormana so le na začetku današnje tekme držali korak s tekmeci iz Hamletove dežele. Po izidu 7:7 so zagospodarili sedemkratni danski prvaki in Trebanjcem v 20. minuti ušli za tri gole (7:10), štiri minute pozneje pa je zaostanek narasel na štiri gole (8:12). Domača minuta odmora je ustavila nalet Gudmeja, po njej so se približali na dva gola zaostanka (11:13 in 12:14), tudi zaostanek na polovici tekme je še vzbujal upanje na preobrat (13:16).

Po bledem uvodu v drugo polovico tekme pa je bilo jasno, da bosta točki romali na Dansko. Dolenjska ekipa je že v 35. minuti zaostala za sedem golov (13:20), tega primanjkljaja pa vse do konca tekme ni bila sposobna nadomestiti. Danci so vseskozi igrali sproščeno in v kali zatrli vse trebanjske poskuse po preobratu.

V domači ekipi sta bila najučinkovitejša Mihajlo Radojković s šestimi in Uroš Udovič s petimi goli.

Zorman zadovoljen, da so Trebanjci nabrali evropske izkušnje

EVROPSKA LIGA
SKUPINA D

Preložena tekma 4. kroga (Stožice):
TRIMO TREBNJE ‒ GUDME 27:30 (13:16)
Radojković 6, Udovič 5; Pytlick 7, Olsen 6.

Vrstni red: Rhein Neckar Löwen 15, Gog Gudme 12, Kadetten Schaffhausen 10, Pelister 9, Trimo Trebnje 4, Tatabanya brez točk.