Rokometaši Maribora bodo zaigrali v skupinskem delu Pokala EHF. Foto: Boštjan Selinšek
Rokometaši Maribora bodo zaigrali v skupinskem delu Pokala EHF. Foto: Boštjan Selinšek
Nikola Špelić
Nikola Špelić je bil s sedmimi zadetki najučinkovitejši igralec Maribora. Foto: Boštjan Selinšek
Tudi Maribor v skupinski del Pokala EHF

Izbranci trenerja Marka Šibile so po porazu na Hrvaškem z 29:30 na povratni tekmi izdatno napolnili mrežo gostov iz Siska, pred domačim občinstvom so zmagali s 35:22 (19:13). Štajerci so bili absolutni gospodarji domačega igrišča. Od prve do zadnje minute so imeli goste v popolni oblasti in si že ob polčasu priigrali lepo zalogo v golih (19:13), ki so jo v drugem polčasu le še oplemenitili na prepričljivih +13.

Vsak domači rokometaš je na mariborskem parketu in ob podpori 800 gledalcev do potankosti opravil svoje delo, strelsko najbolj razpoloženi pa so bili Nikola Špelić s sedmimi goli ter Rok Šimič, Simon Razgor in Matjaž Mlakar, ki so prispevali po pet zadetkov.

Mariborčani in Koprčani bodo svoje skupinske tekmece v tej sezoni prenovljenem pokalu - Evropska rokometna zveza je združila pokal pokalnih zmagovalcev in Pokal EHF v eno tekmovanje - dobili na četrtkovem (6. december) žrebu v Beogradu.

Pokal EHF, 3., krog, povratna tekma:
MARIBOR BRANIK
- Siscia (HRV) 29:30
35:22 (19:13)

Maribor Branik: Čudič, Štefanič 1, Mirković 2, Tarabochia 3, Svalina 3, Oštir, Špelić 7, Špende, Razgor 5, Pučnik, Pešić, Zarabec 1, Šoštarič 2, Sok 1, Šimič 5, Mlakar 5.

Siscia: Tomić 1, Zarković 1, Balić 1, Baltić 1, Raić 2, Crnić 5, Bumbak, Nuić 7, Kević 3, Čutura 1, Nikić, Kobetić, Palaić, Bilušić.

Sedemmetrovke: Maribor Branik 1 (1), Siscia 5 (3).
Izključitve: Maribor Branik 14, Siscia 6 minut.
Rdeč karton: Štefanič (52.).

V krepkem tisku je izid s prve tekme.

Tudi Maribor v skupinski del Pokala EHF