Podoba Slovenije v sredo na tekmi proti Latviji nikakor ni bila dobra, a poraz bržkone ne bo usoden, saj je pričakovati zanesljivo zmago nad Estonijo in prvo mesto v kvalifikacijski skupini 4. Foto: BoBo
Podoba Slovenije v sredo na tekmi proti Latviji nikakor ni bila dobra, a poraz bržkone ne bo usoden, saj je pričakovati zanesljivo zmago nad Estonijo in prvo mesto v kvalifikacijski skupini 4. Foto: BoBo

Tekma se bo v dvorani Bonifika začela ob 18. uri, prenos bo na TV SLO 2.

Kljub porazu v gosteh pri Latviji ima Slovenija nastop na prvenstvu, ki bo med 10. in 26. januarjem prihodnje leto v Avstriji ter na Norveškem in Švedskem, že zagotovljen, ob zmagi nad Estonijo pa bi osvojila prvo mesto v kvalifikacijski skupini 4. Poraz na Baltiku je bil posledica nezbranosti v končnici. Po zapravljenih čistih strelih Mihe Zarabca in Boruta Mačkovška ter zastreljani sedemmetrovki Jureta Dolenca je litovski orjak Dainis Krištopans (zabil je kar 13 golov) odločil tekmo.

Izbrance Veselina Vujovića v nedeljo čaka zadnjeuvrščena ekipa iz skupine 4, zmaga seveda ne bi smela biti vprašljiva. Estonce so zanesljivo premagali že na prvi medsebojni tekmi v Talinu z 31:20.

Miha Zarabec: Veliko stvari bo treba popraviti

"V Latviji smo zapravili lepo priložnost za boljše izhodišče na žrebu skupin na Dunaju. Po takšnih porazih je vedno težko igrati, a te zadeve nas ne smejo potreti. Na naši poslovilni tekmi v tem kvalifikacijskem ciklusu šteje le zmaga in skupaj s soigralci bomo naredili vse, da jo tudi dosežemo," je povedal krilni igralec madžarskega Picka iz Szegeda Mario Šoštarič.

"Od tega kvalifikacijskega ciklusa se hočemo posloviti z zmago. V Kopru se vedno zbere lepo število gledalcev, že zaradi njih se moramo potruditi in se jim oddolžiti z lepo predstavo," je dodal krožni napadalec madžarskega Veszprema Blaž Blagotinšek.

Po petih odigranih tekmah v kvalifikacijski skupini 4 imata Slovenija in Latvija po osem točk, Nizozemska ima štiri, Estonija pa je brez točk.

Poleg gostiteljev evropskega prvenstva Avstrije, Švedske in Norveške so si nastop na zaključnem turnirju že izborile Slovenija, Latvija, Španija, Francija, Nemčija, Hrvaška, Severna Makedonija, Danska, Madžarska, Portugalska, Rusija in Češka. Prostih je še devet mest.


KVALIFIKACIJE ZA EP – SKUPINA 4, nedelja ob 18.00 (Koper)
SLOVENIJA – ESTONIJA
(prenos na TV SLO 2 in MMC-ju)

NIZOZEMSKA – LATVIJA

Vrstni red: Slovenija in Latvija 8, Nizozemska 2, Estonija 0 točk.