Rokometašice Krima so na vrhu skupine B. Foto: MMC RTV SLO
Rokometašice Krima so na vrhu skupine B. Foto: MMC RTV SLO
Marta Bon
Marta Bon je lahko z izkupičkom po prvih dveh krogih več kot zadovoljna. A že zdaj opozarja, da bodo padci sledili ... Foto: MMC RTV SLO
Krimovkam druga zmaga v Ligi prvakinj

Po odličnih zadnjih 20 minutah prvega dela, ko so zaostajale že za sedem golov (17:10), se danske rokometašice niso več pobrale. Slovenske prvakinje so v drugem delu suvereno križarile do druge zaporedne zmage, ki jim na stežaj odpira vrata med najboljših osem.

Prokop stopil na igrišče in sam posredoval
S štirimi točkami so na vrhu izenačene skupine D pred Hypom in Metzom. Zadnja dva sta se že v četrtek razšla z remijem (27:27) tudi po ali pa predvsem zaradi svojevrstnega vložka trenerja Avstrijk Gunnarja Prokopa. Kaj vse se lahko zgodi na rokometnih igriščih ...

Briljantna Grubišićeva pot do uspeha
Na Kodeljevem so na parketu blestele le igralke, predvsem sijajna domača vratarka Jelena Grubišić, ki je na koncu zbrala 25 obramb - 17, ob kar 63-odstotni uspešnosti, že v prvem delu, ko je načelovala izjemni domači obrambi. Po zaostanku v prvih desetih minutah (6:7), Linea Torstensson je bila nezgrešljiva (5/5), je 22-letna Hrvatica zaklenila svoja vrata in načelovala trdni domači obrambi.

Danke v drugem delu niso resno zapretile
Ta je nato do odmora prejela le še dva gola, gostje niso zadele kar deset minut, "tigrice" pa so po delnem nizu 8:0 v 27. minuti povedle s 17:8. V drugem delu so Danke skušale priti do preobrata, a se na manj kot tri gole zaostanka niso približale. Z osmimi goli je v napadu blestela Sandra Zacsik, šest jih je dodala Andreja Lekić. Trenerka Marta Bon je (lahko)preizkusila prav vse igralke, tudi tiste najmanj izkušene. V nedeljo v Ljubljano prihaja Hypo.

V celoti smo lahko zadovoljni
Marta Bon: "Bile smo dokaj suverene, glede na to, da ima Aalborg zelo dobro ekipo in odlično zunanjo linijo. To smo dobro zaustavljali, predvsem pa smo imeli odlično vratarko Jeleno Grubišič. Ta ekipa ima res potencial, nihanja še bodo, tudi danes so bila, vendar v celoti smo lahko zadovoljni. Obramba je temelj, da lahko gojiš tako igro, kot jo mi. Moramo še veliko postoriti. Ekipa je še mlada, to ji daje poletnost, tudi všečnost, vendar bodo sledili tudi padci."

Liga prvakinj, skupina B:
KRIM MERCATOR
- AALBORG 30:23 (17:10)
Zacsik 8, Lekić 6, Cvijić, Zrnec in Vergeljuk po 3, Vidic in Koren po 2, De Sousa in Gros po 1; Tortsensson 9.
Sedemmetrovke: 4/5; 0/3
Izključitve: 4; 12 min

HYPO - METZ 27:27 (11:10)

Krim 4, Hypo 3, Metz 1, Aalborg brez točke.

Skupina A:
PODRAVKA - BYASEN 32:31 (13:16)
VIBORG - LEIPZIG 33:23 (19:10)

Viborg 4, Leipzig in Podravka po 2, Byasen brez točke.

Skupina C:
GYÖR - ITAXO 29:28 (14:13)
OLTCHIM VALCEA - ZVEZDA ZVENIGOROD 31:27 (18:16)

Oltchim 4, Zvezda in Györ po 2, Itaxo brez točke.

Skupina D:
LARVIK - KÖBENHAVN 31:26 (15:17)
DINAMO VOLGOGRAD - BUDUĆNOST 31:18 (16:9)

Larvik 4, Köbenhavn in Dinamo po 2, Budućnost brez točke.

Krimovkam druga zmaga v Ligi prvakinj