Tamara Mavsar je bila z 11 goli najučinkovitejša pri Krimu. Foto: www.alesfevzer.com Foto:
Tamara Mavsar je bila z 11 goli najučinkovitejša pri Krimu. Foto: www.alesfevzer.com Foto:
Barbara Varlec Lazović
Nekdanja krimovka Barbara Varlec Lazović je bila izjemno motivirana: "Potrebovale smo ti dve točki in smo z vso močjo šle v tekmo. Zmago smo si zagotovile že po prvih desetih minutah, potem pa smo le še stopnjevale igro. Gotovo je bilo čustveno drugače igrati v tej dvorani proti Krimu, si pa sam še nekoliko bolj motiviran. Lepo se je vrniti domov." Foto: www.alesfevzer.com
Vardar v Stožicah pometel s Krimom

To je najvišji poraz Krima, odkar nastopa v Ligi prvakinj. Predtem so leta 1997 v Valencii izgubile za 17 golov. Makedonke so že prvo tekmo dobile z 41:30, tudi tokrat pa so potrdile, da so trenutno za nekaj razredov boljše od krimovk, ki so srečanje odigrale brez Allison Pineau in Amelie Goudjo. Francozinji sta že zapustili Ljubljano.

Že ob polčasu -12
Oslabljene krimovke so držale korak z gostjami le na začetku tekme (3:3), nato pa se je prednost Vardarja, ki se - v nasprotju s Krimom - še bori za četrtfinale, le še večala. Že do polčasa je bilo -12 (24:12), v drugem delu pa so Makedonke še nekaj dodale.
Pri Ljubljančankah je bila z 11 goli najučinkovitejša Tamara Mavsar. Toliko golov je na drugi strani zabila tudi Andrea Penezić.

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Nisem niti gledala na razliko, sploh ne gre za razliko. Vedeli smo, kaj delamo v tem drugem delu. Vedeli smo, da bodo to strašno težke tekme, da se srečujemo z ekipami, ki so veliko kakovostnejše od nas. Že takrat smo vedeli, da bomo poskušali nekaj postaviti za naprej. To je bil tudi namen. Nekaj se je danes videlo, na primer pogumna, kreativna igra Tamare Mavsar na srednjem zunanjem položaju in odločna igra Lare Hrnčič. Drugo pa je, kot je. Tekma je pač taka, če igrata ekipi, med katerima je velika kakovostna razlika. Ne vem, kaj se delamo, kot da je konec sveta. To, da imamo težave, smo jasno povedali. Eni pač to razumete, eni ne, eni namerno ne. To pač tako je."

Krim bo letošnjo sezono Lige prvakinj sklenil prihodnjo nedeljo v Podgorici.

LIGA PRVAKINJ, glavni del, skupina 1, 5. krog:
KRIM MERCATOR - VARDAR
29:47 (12:24)

Krim Mercator: Petruhina, Arcjuhović, Jurič 1, Luković 3, Čečkova 1, Mavsar 11 (3), Hrnčič 4, Stefanišin, Bajramoska 4, Marinček, Omoregie 1, Koren 4, Janković, Gregorc, Pavlova.

Vardar: Radičević 5, Gakidova, Leynaud, Nikolić 1, Varlec-Lazović 4, Dembele 4, Sokač 6, Althaus 4, Klikovac, Penezić 11 (1), Černoivanenko 4, Ihneva, Suslina, Hmirova 2, Lekić 5.

Sedemmetrovke: 3/4; 1/4
Izključitve: 6 min; 4 min


LEIPZIG - BUDUĆNOST 19:32 (6:15)

DINAMO SINARA - THÜRINGER 30:30 (16:13)

Budućnost 17, Dinamo Sinara 11, Vardar in Thüringer 9, Leipzig 6, Krim Mercator 2.


Skupina 2, 5. krog:
SÄVEHOF - METZ 21:23 (11:16)

VIBORG - LARVIK 23:29 (14:12)

GYÖRI - BAIA MARE 29:23 (12:10)


Larvik 18, Györi 14, Viborg 7, Baia Mare in Metz 6, Sävehof 3 točke.

Najboljše štiri ekipe se uvrstijo v četrtfinale.

Vardar v Stožicah pometel s Krimom