Staš Skube je bil z osmimi goli prvi velenjski strelec. Foto: www.alesfevzer.com
Staš Skube je bil z osmimi goli prvi velenjski strelec. Foto: www.alesfevzer.com
Benjamin Burić
V velenjskih vratih je blestel Benjamin Burić. Foto: www.alesfevzer.com
Gregor Cvijić
Žreb polfinala bo v torek, 21. aprila. "Na žrebu nimam nobene posebne želje, v bistvu je povsem nepomemben naš tekmec v polfinalu. Do samega sklepnega turnirja sploh ne bomo razmišljali o Berlinu, temveč se bomo povsem osredotočili na tekme državnega prvenstva, kjer so pred nami prav tako zahtevne tekme, med drugim tudi polfinale končnice državnega prvenstva. Šele po tekmah z Mariborom se bomo posvetili našemu tekmecu v polfinalu EHF," je razmišljal Cvijić. Foto: www.alesfevzer.com
Gorenje iz Danske z vozovnico za Berlin

na zaključni turnir, ki bo sredi maja v Berlinu.

Na prvi tekmi v Rdeči dvorani so slovenski podprvaki slavili z 28:27. Varovanci Gregorja Cvijiča so igrali tudi z glavnim nosilcem igre Stašem Skubetom, ki je bil na koncu tudi prvi velenjski strelec z osmimi goli. Sedem jih je dodal Mario Šoštarić. Manjkala sta tako samo prvi vratar Klemen Ferlin in Matic Vrečar. Žreb polfinala bo v torek.

"Ose" povedle z 18:13
Velenjčani so na gostovanju tekmo bistveno bolje začeli kot doma. Hitro so po zaslugi Skubeta povedli s 7:3. Po približanju gostiteljev so Velenjčani kljub igralcu manj, ko je bil kaznovan Janez Gams, v 27. minuti povedli za pet. Za 18:13 je zadel Skube. Do polčasa je Holstebro dosegel še tri gole, domača mreža pa se ni več zatresla.

Deset minut pred koncem je Holstebro povedel. Skube je bil tedaj dvakrat zapored neuspešen s sedmih metrov, a je organizator igre Gorenja goste ponovno popeljal v vodstvo dobrih pet minut pred koncem. Kljub igralcu manj je nato v protinapadu Šoštarić zadel za 29:27. Domači rokometaši so nato izid hitro poravnali na 29.

Dujmović in Szyba zapečatila usodo Dancev
Velenjčani so zapravili nekaj napadov, vendar se je v vratih z dvema obrambama, ko je bil izid izenačen, izkazal Benjamin Burić. Marko Dujmović je v zadnji minuti dosegel zadetek, s katerim je dokončno popeljal ose na turnir v nemško prestolnico, za zmago pa je ob koncu srečanja zadel Michal Szyba.

Cvijić: Odločila je naša zbranost
"Verjel sem v svoje fante in napredovanje na sklepni turnir, a tudi moji fanti so verjeli v končno zmago. Vse čestitke mojim fantom, na obeh četrtfinalnih tekmah so se borili in držali vseh navodil iz slačilnice ter se zasluženo uvrstili med štiri najboljše ekipe v pokalu EHF. Na današnji povratni tekmi na Danskem je odločila naša zbranost pri strelih na gol in kolektivna igra. Ne glede na veliko število prejetih golov je bila tudi naša obramba na visoki ravni. Pokazali smo, da smo prava ekipa, ki ni odvisna zgolj od posameznikov. Danes je zmagala ekipa, le to je garancija za uspeh,"
je po zmagi v Holstebroju dejal trener "os" Gregor Cvijić, ki je na velenjsko klop sedel pred tremi tedni.

Četrtfinale, povratne tekme:
Tvis Holstebro (DAN) - GORENJE VELENJE 27:28
30:31 (16:18)

Tvis Holstebro: Gade, Lind, Hansen 4, Larsen 1, Larholm 5 (1), Nielsen 5, Sörensen, Bramming 7, Thogersen, Madsen, Bitsch, Norager, Oechsler, Jensen, Jörgensen, Christensen 8.

Gorenje: B. Burić, Zaponšek, Božović, Cehte 3, Medved 2, S. Burić 2, Szyba 4, Skube 7 (2), Golčar, Šoštarič 8, Kleč, Dobelšek, Gams, Nosan 2, Dujmovič 3, Bećiri.

Sedemmetrovke: 1/2; 2/4

Izključitve: 4 min; 10 min

Melsungen (NEM) - SKJERN (DAN) 20:25
28:23 (15:12)

HSV HAMBURG - Eskilstuna Guif 26:29
27:22 (13:11)

V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem. Na sklepni turnir, 16. in 17. maja, je že neposredno uvrsčen gostitelj finala Füchse Berlin.

Gorenje iz Danske z vozovnico za Berlin