Staš Skube je bil s sedmimi goli najboljši strelec tekme. Foto: Aleš Fevžer
Staš Skube je bil s sedmimi goli najboljši strelec tekme. Foto: Aleš Fevžer
Adrian Pfahl
Adrian Pfahl je bil s šestimi zadetki najučinkovitejši pri Hamburgu. Foto: EPA
Poraz Gorenja z evropskimi prvaki

"Ose" so pogumno začele srečanje in z goli Klemna Cehteta ter Staša Skubeta povedle s 4:2. Toda začetni nalet domačih je kmalu popustil, medtem ko so bili gostje vse močnejši.

Hamburg ušel na +6
Hamburg je v 16. minuti prvič povedel s +3 (9:6), tako da je trener Gorenja Ivan Vajdl vzel minuto odmora. Po njej so domači izenačili - Mario Šoštarić je v 20. minuti zadel za 20:20. A končnica je spet pripadla Hamburgu, ki je po nekaj napakah "rumeno-črnih" ušel na +6 (19:13).

"Ose" brez dinamita za preobrat
Na začetku drugega dela se je Gorenje približalo na 18:20, bliže pa jim močnejši nasprotnik ni dovolil. Velenjčani enostavno niso imeli kakovosti in moči, da bi resneje ogrozili Hamburg.

"Neugodna" zmaga La Rioje nad Aalborgom
Varovanci Ivana Vajdla bodo do konca skupinskega dela igrali še z Aalborgom v gosteh (16. februarja) in s Flensburgom (22. februarja) doma. S teh dveh tekem bodo za uvrstitev v osmino finala bržkone potrebovali še dve točki, saj je na drugi tekmi La Rioja s 25:23 ugnala Aalborg in se točkovno izenačila z Gorenjem. Španski klub v zadnjem krogu gosti zadnjeuvrščeni Drott, zmaga pa ne bi smela biti vprašljiva.

Ivan Vajdl, trener Gorenja: "Pred tekmo smo upali, da se bomo bolje uprli tekmecem iz Hamburga. V prvi četrtini tekme je bilo tako, nato pa smo naredili ogromno tehničnih napak, v prvem polčasu kar 14, kar so izkušeni tekmeci znali izkoristiti. Visokega primanjkljaja v zadetkih v drugem polčasu nismo mogli nadoknaditi. Pogrešal sem večjo agresivnost v obrambi, zgolj dve minuti izključitve zgovorno priča o tem, v nadaljevanju sezone bomo temu elementu posvetili več pozornosti. "

8. krog, skupina D:
GORENJE - HAMBURG 29:36 (13:19)

Gorenje Velenje: Taletovič, B. Burić, N. Cehte, Medved, S. Burić 2, K. Cehte 4, Skube 7, Golčar 2, Šoštarič 4, Papež 5 (1), Dobelšek, Gams 1, Nosan, Oštir, Dujmovič 1, Bećiri 3.

HSV Hamburg: Bitter, Clevery, Schröder 5, Duvnjak, Jansen, Lacković 2, Flohr 2, Canellas 5 (1), Hansen 2, Đorđić 4, Lindberg 3, Nilson, Mahe 5, Dominiković 1, Pfahl 6, Marković 1.

Sedemmetrovke: 1/1; 1/1

Izključitve: 2 min; 4 min

LA RIOJA - AALBORG 25:23 (13:10)

Sobota:
FLENSBURG - DROTT HALMSTAD


Vrstni red: Hamburg 12, Flensburg 9, Aalborg 8, Gorenje in Rioja 6, Halmstad 1 točka.

Poraz Gorenja z evropskimi prvaki