Marko Šibila vlogo favorita prepušča Tatranu. Foto: www.alesfevzer.com
Marko Šibila vlogo favorita prepušča Tatranu. Foto: www.alesfevzer.com
Velenjčani bodo v Prešovu lovili Ligo prvakov

Ob zmagi na sobotni polfinalni tekmi proti finskemu Cocksu jih v nedeljo čaka še zmagovalec slovaško-luksemburškega dvoboja Tatran - Differdange.

Velenjčani so v tej sezoni prevetrili svoje vrste. Klub so zapustili Staš Skube, Mario Šoštarič, Michal Szyba ter brata Benjamin in Senjamin Burić, prišla pa sta izkušena Matjaž Brumen in srbski krožni napadalec in nekdanji igralec Celja Pivovarne Laško Alem Toskić.

Nastop v "drugokategornem" skupinskem delu Lige prvakov si bo izborila le v primeru končne zmage v najbolj rokometnem mestu na Slovaškem. V tem primeru bo nastopila v skupini C, v njej pa so še Naturhouse La Rioja, Metalurg iz Skopja, Čehovski medvedi, Montpellier in Elverum.

"Naša ekipa je dobro sestavljena, potrebujemo pa še nekaj časa, da se kakovostno sestavimo. Že v uvodu sezone nas čaka zelo težka preizkušnja v Prešovu. Dejstvo je, da še nismo dovolj dobro uigrani in da se bomo med sezono morali še dodatno izpolnjevati, a na bližnjih tekmah na Slovaškem bomo naredili vse, da zmagamo na obeh tekmah," je dejal trener Marko Šibila.

"Naš polfinalni finski tekmec ima v tem trenutku enajst tujcev in dva milijona evrov letnega proračuna, ob tem je del priprav za novo sezono opravil z danskim Koldingom in igral na kakovostnem turnirju v Švici. Z naše strani ne bo nobenega podcenjevanja, gre za profesionalno in ambiciozno ekipo, a naš cilj je igrati v finalu s Tatranom. Slovaška ekipa je rahel favorit, predvsem zaradi domačega terena. Potrudili se bomo po najboljših močeh in naredili vse, da izločimo slovaškega prvaka in se prebijemo v skupinski del Lige prvakov," je razmišljal Šibila.

Skupina 1 (Prešov), sobota ob 13.30:
GORENJE VELENJE - COCKS (FIN)

Ob 16.15:
TATRAN PREŠOV (SLK) - RED BOYS DIFFERDANGE (LUKS)

Finale in tekma za 3. mesto bosta v nedeljo.

Velenjčani bodo v Prešovu lovili Ligo prvakov