Pred ljubljanskimi rokometašicami je težko gostovanje. Foto: www.alesfevzer.com
Pred ljubljanskimi rokometašicami je težko gostovanje. Foto: www.alesfevzer.com

Rusinje so v prvem krogu v gosteh premagale norveški Larvik, slovenske državne prvakinje pa so letošnjo Ligo prvakinj začele s porazom v svoji dvorani, vendar porazom, ki ni bil presenetljiv, kajti Baia-Mare ima v svojih vrstah resnično veliko število zvezdniških igralk. "Čeprav smo tekmo z Romunkami izgubile, sem zadovoljna, s kakšnim pristopom smo šle v tekmo. Za še boljši vtis bi bil izid lahko drugačen, seveda v našo korist. Očitno za to še nismo dovolj zrele, vendar je bilo na tej tekmi veliko narejenega. Že v Rostovu pa bomo videli, ali smo se sposobne povzpeti stopnico višje," je po zadnjem treningu pred odhodom v Rusijo dejala Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja.

Ljubljančanke so se na dolgo pot v Rostov na Donu podale v četrtkovih popoldanskih urah, najprej z avtobusom do Dunaja, nato pa jih čaka še nočni polet do Moskve in do prizorišča sobotnega obračuna z ekipo, ki je v prvem krogu navdušila z igro in zmago v Larviku: "Zame to ni presenečenje, kajti Rostov je prava osvežitev Lige prvakinj, ki ima tudi zelo lepo igro. Njihova ekipa je sestavljena iz samih vrhunskih posameznic. Najbolj znana je vratarka Katrine Lunde, sama se že vrsto let navdušujem nad desnim krilom, Ukrajinko Julijo Managarovo, ki ima tudi pomembno vlogo v njihovi ekipi, še bolj pa je izpostavljena srednja zunanja igralka Jekaterina Ilina, pri kateri se začenjajo vse aktivnosti. Mislim, da bo že v letošnji sezoni ena najboljših organizatoric igre v Ligi prvakinj. Zato bo ena naših glavnih nalog zaustaviti ti dve igralki, seveda pa tudi druge niso nič slabše, saj so številne izmed njih tudi ruske reprezentantke. Računali bomo na dobro dnevno formo in na to, da se vedno bolj povezujemo, vedno bolje delujemo."

Ljubljančanke oslabljene na gostovanje
Krimovke na težkem gostovanju proti ekipi, ki je izredno izkušena, čeprav prvič igra med najboljšimi evropskimi klubi, ne bodo mogle računati na poškodovano Vesno Milanović Litre, prav tako ne na Laro Hrnčič, še vedno pa ni pripravljena, da bi stopila med vrata, Amra Pandžič. "Glede na to, da na Milanović Litrovo ne bomo mogli računati najmanj mesec dni ali tudi več, bosta morali Manca Jurič in Aneja Beganovič nositi težko breme na črti. Ker je bila Milanović Litre naša standardna 'trojka' v obrambi, bo zdaj to naša dodatna težava, vendar bomo skušali z nekaterimi drugimi igralkami poiskati dobre rešitve in odgovore, koliko so lahko konkurenčne. Kar je novo, je to, da bo v postavi po daljšem času Alja Koren, vendar je težko reči, kakšen bo njen delež v naši igri," je še dejala trenerka krimovk.

"Dodala bi le še to, da je ekipa Rostova resda visoko zmagala v Larviku, ampak ne glede na to si obetam, da bomo nadaljevale igro, ki smo jo prikazale v Stožicah, in morda presenetile v Rusiji," je bila dobro razpoložena Tamara Mavsar, kapetanka Krima Mercatorja.

1. krog, skupina A, sobota ob 15.00:
ROSTOV - KRIM MERCATOR

Petek ob 18.00:
BAIA MARE - LARVIK

Lestvica: Baia Mare in Rostov po 2, Krim Mercator in Larvik 0.

V glavni del se uvrstijo najboljše tri ekipe.