Celjani so tudi letos veliki favoriti zaključnega turnirja. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani so tudi letos veliki favoriti zaključnega turnirja. Foto: www.alesfevzer.com
Veselin Vujović si želi s Koprčani osvojiti prvo lovoriko. Foto: www.alesfevzer.com

Na dosedanjih zaključnih turnirjih so bili daleč najboljši Celjani, ki so lani v Mariboru osvojili jubilejni 20. pokalni naslov. Trikrat so slavili Koprčani, po enkrat pa rokometaši iz Hrpelj, Prul in Velenja.

Uvodni polfinalni pokalni obračun med Novomeščani in Ormožani bo resda nekakšno ogrevanje za osrednjo sobotno tekmo med Celjani in Koprčani, a oboji so lačni dokazovanja in željni premiernega nastopa v velikem finalu. Ormožani si bodo skušali pred svojimi privrženci izboriti finalno tekmo, Novomeščani, ki so v končnici presenetili celo Velenjčane, pa prav tako hrepenijo po preboju na najbolj razburljivo tekmo turnirja. Njuna medsebojna dvoboja v državnem prvenstvu sta se končala z domačima zmagama: Krka je v Novem mestu slavila s 30:19, Jeruzalem pa v Ormožu s 35:30.

"Krka bo zahteven tekmec, svojo kakovost je dokazala s prebojem v skupino za prvaka. Kot gostitelji imamo prednost domačega igrišča in napadamo zgodovinski uspeh kluba, upam na polno dvorano in glasno podporo naših privržencev," je dejal trener Ormožanov Saša Praprotnik, ki skupaj s svojimi varovanci prvoligaške tekme sicer igra v ormoški dvorani na Hardeku, medtem ko je trener Novomeščanov Mirko Skoko dodal: "Jeruzalem Ormož je na svojem terenu vselej zahteven tekmec, a možnosti za napredovanje imata obe strani. Večji pritisk bo na strani gostiteljev, kar bomo skušali izkoristiti."

Ples kroglic je določil, da se bosta v sobotnem polfinalu pomerila največja favorita pokalnega tekmovanja. Celjani so že pred časom končali nastope v evropski ligi prvakov, pretekli teden pa so na sklepnem turnirju regionalne lige Seha v Skopju v izjemno močni konkurenci osvojili tretje mesto.

"V pokalnem tekmovanju so vselej možna presenečenja, mi pa smo dobili zahtevnega polfinalnega tekmeca. Koprčani v Ljutomer prihajajo neobremenjeni, mi pa bomo naredili vse, da se prebijemo v finale. Pred nami je težka tekma," je dejal strateg Celjanov Branko Tamše, medtem ko je prvi mož stroke pri koprski ekipi in selektor slovenske moške reprezentance Veselin Vujović pragmatično dodal: "Če želiš osvojiti pokalno lovoriko, potem moraš premagati Celjane v polfinalu ali finalu. Celjani so favoriti, a niso nepremagljivi."

Prenos finala bo v nedeljo ob 18. uri na TV SLO 2 in MMC-ju.

POKAL SLOVENIJE
SKLEPNI TURNIR, Ljutomer

POLFINALE, sobota ob 17.00:
KRKA - JERUZALEM ORMOŽ

Ob 20.00:
KOPER 2013 - CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Nedelja ob 15.00:
Tekma za 3. mesto

Ob 18.00:
Finale (prenos na TV SLO 2 in MMC-ju)