Veselin Vujović se je izkazal na klopi slovenske izbrane vrste. Foto: www.alesfevzer.com
Veselin Vujović se je izkazal na klopi slovenske izbrane vrste. Foto: www.alesfevzer.com

55-letni strokovnjak s Cetinja ima pogodbo z RZS-jem do leta 2018, uradni podpis podaljšanja pa bo v prihodnjih tednih.

Na avgustovskih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru so Slovenci zasedli šesto mesto, kar je bilo dovolj, da se je predsedstvo RZS-ja odločilo, da Črnogorca na klopi zadrži še za en olimpijski ciklus. Že naslednji teden čakajo Slovence kvalifikacije za evropsko prvenstvo leta 2018, ko se bodo srečali s Švico in Portugalsko.

Vujović je krmilo Slovenije prevzel leta 2015 in se z njo uvrstil na evropsko prvenstvo na Poljskem, vendar se je slovenska reprezentanca domov vrnila že po prvem delu tekmovanja. Vse se je spremenilo aprila letos, ko so se Slovenci v konkurenci Španije, Švedske in Irana uvrstil v Rio de Janeiro. Na olimpijskih igrah so slovenski rokometaši s šestim mestom prišli do najboljše uvrstitve v zgodovini kolektivnih športov na tem tekmovanju, vmes pa so se z Vujovićem na klopi veselili še osme uvrstitve na svetovno prvenstvo. V kvalifikacijah so izločili Norveško, četrtouvrščeno ekipo z zadnjega evropskega prvenstva.

Vujović je bil v osemdesetih letih eden najboljših rokometašev na svetu, z Metaloplastiko iz Šabca se je veselil evropskega naslova v letih 1985 in 1986. Na olimpijskih igrah leta 1984 je z Jugoslavijo osvojil zlato. V zadnjih dveh letih je vodil tudi Zagreb, a je bil po slabem začetku letošnje sezone zamenjan.

Ivezić ne bo več trener reprezentance do 21 let
Sprememba pa je na klopi moške reprezentance do 21 let. Izredno uspešnega Slavka Ivezića bo zamenjal Saša Praprotnik, trener reprezentance do 19 let ostaja Jani Klemenčič, ekipo do 17 let pa bo vodil Aleksander Markl, sicer tudi videoanalitik moške članske ekipe, medtem ko Marjan Potokar ostaja trener reprezentance do 15 let. Bojan Voglar bo vodil slovensko žensko reprezentanco do 19 let, ki bo prihodnje leto igrala na evropskem prvenstvu v Sloveniji, ekipo do 17 let pa bo vodil Boris Čuk.