Veselin Vujović je v prejšnji sezoni vodil Koper 2013, zdaj pa odhaja v Srbijo. Foto: Reuters
Veselin Vujović je v prejšnji sezoni vodil Koper 2013, zdaj pa odhaja v Srbijo. Foto: Reuters

Vujović, ki je Slovence lani v Franciji pripeljal do zgodovinske prve medalje na svetovnih prvenstvih, se je z bogatimi lastniki niškega kolektiva dogovoril za triletno sodelovanje.

Po koncu sodelovanja s koprskim rokometnim prvoligašem je imel 57-letni strateg na mizi kar nekaj ponudb, zanj so se zanimali v poljski Wisli Plock, želeli so si ga tudi v nemški Bundesligi, v Meškovu iz Bresta, v Združenih arabskih emiratih, a je Črnogorec izbral niško zasedbo, ki jo bo vodil v državnem prvenstvu Srbije in v Ligi Seha, kjer bodo igrali v prihodnji sezoni.

V igralski karieri je Vujović trikrat zmagal v ligi prvakov – dvakrat z Metaloplastiko iz Šabca (1985 in 1986) in enkrat z Barcelono (1991) –, v dresu nekdanje Jugoslavije pa je dobil zlati kolajni na poletnih olimpijskih igrah v Los Angelesu leta 1984 ter dve leti pozneje na svetovnem prvenstvu v Švici.

Mednarodna rokometna zveza (IHF) ga je leta 1988 v svojem prvem naboru izbrala za najboljšega rokometaša na svetu, dve leti pred tem je bil najboljši športnik v Jugoslaviji.

Kot trener je bil za krmilom Metaloplastike iz Šabca, Ciudada Reala, skopskega Vardarja, Al Sadda, Al Shababa, Zagreba in Kopra, kot selektor pa je vodil reprezentance Slovenije, ZR Jugoslavije, Srbije in Črne gore in Makedonije.