Uroša Zormana bomo še spremljali v slovenskem dresu. Foto: www.alesfevzer.com
Uroša Zormana bomo še spremljali v slovenskem dresu. Foto: www.alesfevzer.com
Vujović: Zormana ne želim mučiti proti Švici
Vujović upa, da bo Zorman še pomagal
Grebenc in Kodrin novinca na Vujovićevem spisku

"Menil sem, da je po olimpijskih igrah napočil čas, da se umaknem iz reprezentance in svoje mesto prepustim mlajšim in zelo kakovostnim soigralcem. Po telefonskih pogovorih s selektorjem in današnjem na štiri oči sem se odločil, da ostanem del reprezentance, a moja vloga zanesljivo ne bo več takšna, kot je bila v preteklosti, ko sem nastopil na sleherni tekmi. V preteklosti nikoli nisem odklonil dresa s slovenskim grbom na prsih, tudi zdaj ga nisem. Od selektorja pa je odvisno, ali me bo uvrstil na seznam za posamezni tekmi v tem tednu. Ne skrivam, da mi prija dejstvo, da bi me še radi videli znotraj reprezentance," je na novinarski konferenci v Velenju povedal 36-letni Zorman.

Počasi ga bodo priključili strokovnemu delu
Odločitev igralca z največ nastopi v zgodovini slovenske izbrane vrste - Zorman je do zdaj odigral kar 224 tekem in dosegel 519 golov - je razveselila tudi Vujovića: "Menim, da Zorman mora ostati del reprezentance, saj enostavno potrebujemo njegovo kakovost in znanje. Zormana ne nameravam 'mrcvariti' na tekmah z lažjimi tekmeci, kot so denimo Švicarji, na zahtevnih dvobojih, kot so Nemci, pa ga zagotovo potrebujemo. Za vsakega igralca je gotovo težko, ko se odloči za določen korak v svoji poklicni poti, nato pa te nekdo prosi, da to prekličeš. V tem trenutku je v tem položaju Zorman, a menim, da je v interesu vseh nas, da ostane del igralske zgodbe, hkrati pa ga počasi priključimo strokovnemu delu. S tem bi mu pomagali na njegovi poti do trenerja in morebiti celo do selektorja slovenske reprezentance."

Slovenski rokometaši ne skrivajo, da je njihov cilj na uvodnih dveh tekmah v Velenju (v sredo ob 18.00 bodo tam gostili Švico) in Lizboni osvojiti maksimalno število točk, v tem primeru bi naredili ogromen korak na poti do sklepnega turnirja na Hrvaškem januarja 2018.

"Švica se že vrsto let skuša uvrstiti na veliko tekmovanje, nekajkrat je bila že zelo blizu, zaradi tega moramo nastopiti z odločno in močno igro. V njeni ekipi so številni kakovostni igralci, med katerimi izstopa Andy Schmidt iz Rhein-Neckar Löwna. Poleg sta prav tako Nikola Portner in Manuel Liniger, na katera se moramo še posebej pripraviti. V pripravi na tekmo se bomo bolj kot telesni pripravi posvečali taktičnemu delu," je dejal Vujović.

Kvalifikacije za EP 2018, skupina 5

Sreda ob 18.00 (Velenje):
SLOVENIJA - ŠVICA
Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.

Ob 18.30:
NEMČIJA - PORTUGALSKA

Sobota ob 17.45:
ŠVICA - NEMČIJA

Nedelja ob 16.00 (Lizbona):
PORTUGALSKA - SLOVENIJA
Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.

Na evropsko prvenstvo, ki bo januarja 2018 na Hrvaškem, se uvrstita najboljši dve reprezentanci iz vsake skupine in najboljša tretja iz sedmih skupin.

Vujović: Zormana ne želim mučiti proti Švici
Vujović upa, da bo Zorman še pomagal
Grebenc in Kodrin novinca na Vujovićevem spisku