Ekipo z Galjevice bo na igrišču vodila nova kapetanka Ljudmila Bodnjeva (desno). Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Ekipo z Galjevice bo na igrišču vodila nova kapetanka Ljudmila Bodnjeva (desno). Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Marta Bon
"Polni pričakovanj gremo v novo sezono," pravi Marta Bon. Foto: MMC RTV SLO

"Cilji so visoki, ocenjujem, da smo sestavili dobro ekipo. Izbrali smo igralke, ki so že dokazane, in mlade rokometašice, ki imajo potencial za vrhunske igralke. Na meni in mojih pomočnikih je, da vse skupaj povežemo v delujočo celoto. Danes začnemo priprave, popolnoma osredotočeni na zastavljene cilje," je ob uradni predstavitvi pred novo sezono povedala trenerka Krima Marta Bon.

Direktorica kluba Deja Ivanovič je bila bolj konkretna: "V Ligi prvakinj želimo v polfinale, v regionalni ligi na zaključni turnir četverice in se boriti za vrh, doma pa merimo na obe lovoriki, prvenstveno in pokalno." Proračun kluba znaša 1,5 milijona evrov.

Kdo so novi obrazi?
Okrepitev je kar devet: vratarka Jelena Grubišić, zunanje igralke Kristina Franić, Ana de Sousa in Ana Gros, krožna napadalka Dragana Cvijić, krila Alja Janković, Alja Koren in Iris Guberinić, tu je še povratnica Oleno Jacenko.

Odšle so ...
Klub so zapustile Agnes Triffa, Tanja Oder, Špela Cerar (preselila se je v pisarno in bo med klubskimi funkcionarji), Manuela Hrnjić, Dijana Golubić, Neli Irman, Anja Argenti, Nives Ahlin, Renata Mörtel in Barbara Varlec, ki je posojena v Zaječar.

Po kondicijo na Gorenjsko
Priprave se bodo začele s kondicijsko vadbo na Brdu pri Kranju, konec avgusta pa se bo Krim udeležil turnirja v Koprivnici. Na tradicionalnem memorialu Vinka Kandije, ki bo letos zaradi 25-letnice kluba trajal tri dni, bodo na začetku septembra poleg Krima nastopili še Hypo, Valcea in Budućnost.