Trije zaporedni zadetki Luke Žvižeja so bili zelo pomembni, saj si je Slovenija priborila štiri gole prednosti. Foto: EPA
Trije zaporedni zadetki Luke Žvižeja so bili zelo pomembni, saj si je Slovenija priborila štiri gole prednosti. Foto: EPA
Uroš Zorman
Slovenija je na svetovnem prvenstvu v Španiji po Savdski Arabiji premagala še Južno Korejo. Naslednji tekmec (v torek) bodo Poljaki, dvoboj pa bo že dal več odgovorov na vprašanje, kako resno lahko Slovenija računa na visoka mesta. Foto: EPA
Matej Gaber
Slovenska obramba (Matej Gaber je menjal Sebastiana Skubeta) je bila v prvih desetih minutah brezhibna, nato pa si je privoščila preveč napak. Še dobro, da je bil v vratih izjemni Gorazd Škof. Foto: EPA
Škof najbolj zaslužen za drugo zmago Slovencev
Slovenci v zaključku strli Južno Korejo

Škof je ubranil 42 odstotkov strelov, Dragan Gajić pa je dosegel deset zadetkov. Slovenija je po drugi zaporedni zmagi praktično že v osmini finala. Osnovni cilj je tako izpolnjen, z igro pa za zdaj Denićevi varovanci v Zaragozi nikakor niso navdušili. A to verjetno na tekmah proti slabšemu nasprotniku niti ni potrebno. Šteje le zmaga.

Drugačna Slovenija ... a le prvih 10 minut
Slovenija je začela v podobni postavi kot na tekmi proti Savdski Arabiji, le da je na desnem krilu priložnost dobil Dragan Gajić, ki je dosegel štiri od prvih petih slovenskih golov in se ob polčasu ustavil pri sedmih zadetkih. Selektor Boris Denić je v prvi tretjini polčasa gotovo dobil tisto, kar je zahteval po ne prav dobri predstavi proti Savdski Arabiji: drugačno Slovenijo.

Prvih deset minut brez dobljenega gola
Rezultat je povedal vse, saj obramba prvih deset minut sploh ni dobila zadetka, vratar Gorazd Škof pa je blestel. Toda po zaostanku 0:6 je Koreja izkoristila prednost dveh igralcev več (izključena sta bila Dolenec in M. Žvižej) in se približala na 5:7. V dobrih treh minutah pet golov! Kar naenkrat je bilo vse odprto, slovenska igra pa spet bleda. Ob polčasu je bilo 14:13. Saho Kim je petkrat premagal Škofa.

Na koncu blestel Mačkovšek
V drugem polčasu so Korejci takoj izenačili in imeli tudi napad za vodstvo. Slovenija se je pravočasno prebudila. Z igralcem več je Luka Žvižej dosegel dva zadetka zapored za vodstvo 22:18, njegov nov gol pa je prinesel izid 23:19. Koreja se ni več pobrala. Gajić je povišal na 28:22, razigral se je tudi Borut Mačkovšek (štirje goli iz štirih strelov) in vse je bilo odločeno.

V torek mirno proti Poljakom
"Začeli smo atomsko. Pričakovati je bilo malo padca v igri, morda ne tako velikega. Zelo statični smo bili v napadu. Zunanji igralci bi morali več delati brez žoge. V drugem polčasu smo se pobrali kot ekipa, to je najpomembneje. Korejci so neugodni, njihova igra nam ne leži najbolj. Mirno lahko zdaj pričakujemo derbi s Poljaki," je za Val 202 povedal Dragan Gajić, ki se je nekajkrat prijel za zadnjo stegensko mišico, saj poškodba še ni pozabljena.

Skupina C, 2. krog:
SLOVENIJA
- JUŽNA KOREJA
34:27 (14:13)

Slovenija: Škof, Prošt, Bilbija, Dobelšek, Kavtičnik 3, Bezjak 2, Dolenec 3, Skube 1, Bundalo, M. Žvižej 2, L. Žvižej 5, Gaber 2, Zorman 2, Marguč, Mačkovšek 4, Gajić 10 (6).

Južna Koreja: Li, C. Park, Kang, J. Jeong 6 (1), K. Park, C. J. Park 5, Lim, Jon 1 (1), H. Jeong 1, S. Kim 6, Na 2, D. Kim 1, J. Park, Eom 4 (1), Oh.

Sedemmetrovke: 6/6; 3/3
Izključitve: 8 min; 2 min

BELORUSIJA - SRBIJA 28:34 (13:20)
S. Rutenka 11; Nenadić, Nikčević in Vujin po 5.

SAVDSKA ARABIJA - POLJSKA 14:28 (6:14)
Alsalem 4; Orzechowski in Bartczak 5.

Vrstni red: Slovenija, Srbija in Poljska po 4, Belorusija, Južna Koreja in Savdska Arabija brez točke.


Skupina D:
ALŽIRIJA - HRVAŠKA 20:31 (12:15)
Daoud 6, Rahim 4; Čupić 8, Vuković in Kopljar po 8.

EGIPT - ŠPANIJA 24:29 (11:16)
Mostafa 5; Rivera 6, Rocas 5.

AVSTRALIJA - MADŽARSKA 13:43 (6:20)
Fletcher 6; Csaszar 8.

Vrstni red: Hrvaška, Španija in Madžarska po 4, Egipt, Alžirija in Avstralija brez točk.

Škof najbolj zaslužen za drugo zmago Slovencev
Slovenci v zaključku strli Južno Korejo