Anita Görbicz je bila s sedmimi goli najboljša strelka Györija. Foto: Reuters
Anita Görbicz je bila s sedmimi goli najboljša strelka Györija. Foto: Reuters

Branilke naslova so odlično odigrale prvi polčas (16:11), v katerem so vodile že sedem golov. Danke so se v nadaljevanju približale na dva gola zaostanka, vendar preobrata niso zmogle, tako da se je tretjega zaporednega finala veselil Györi.

V madžarski ekipi je bila najučinkovitejša Anita Görbicz s sedmimi goli, medtem ko sta Aniko Kovacsics in Eduarda Idalina Amorim doseli po pet golov. V danski ekipi sta prednjačili Cornelia Nycke Groot in Stine Jörgensen. Prva je dosegla devet, druga pa sedem zadetkov.

Budućnost po podaljšku prek Vardarja
Bolj izenačen je bil drugi polfinale, v katerem je Budućnost po podaljšku strla Vardar (22:20). Črnogorke so dobile prvi polčas z 11:6, a so jih Makedonke ujele v 57. minuti (16:16). Sledil je desetminutni podaljšek, v katerem se je tehtnica le nagnila na stran podgoriškega kluba. Cristina Neagua je bila s šestimi goli prva strelka Budućnosti. Toliko jih je na drugi strani dosegla tudi Andrea Lekić.

Znana idealna sedmerka Lige prvakinj
Tik pred finalno tekmo je Evropska rokometna zveza razkrila sanjsko ekipo v Ligi prvakinj v sezoni 2013/14 po izboru rokometnih navdušencev. V njej so vratarka Clara Woltering (Budućnost), levo krilo Majda Mehmedović (Budućnost), leva zunanja igralka Eduarda Idalina Amorim (Györ), krožna napadalka Ana Đokić (Vardar), srednja zunanja igralka Anita Görbicz (Györ), desna zunanja igralka Katarina Bulatović (Györ) in desno krilo Jovanka Radičević (Vardar). Najboljša obrambna igralka v tej sezoni je Suzana Lazović (Budućnost).

LIGA PRVAKINJ

ZAKLJUČNI TURNIR, Budimpešta

GYÖRI - Midtjylland
29:26 (16:11)
Görbicz 7, Kovacsics in Amorim 5; Groot 9, Jörgensen 7.

Vardar - BUDUĆNOST
* 20:22 (16:16, 6:11)
Lekić 6; Neagu 6, Cvijić, Mehmedović 5.

* - po podaljšku

Finale bo v nedeljo ob 17.00.