Rokometašice Krima Mercatorja še upajo na polfinale. Foto: MMC RTV SLO
Rokometašice Krima Mercatorja še upajo na polfinale. Foto: MMC RTV SLO

"Valcea je ekipa, polna odličnih posameznic, ki sploh še ni izkoristila vsega potenciala v smislu ekipne igre. Če želimo zmagati, potem moramo tudi tokrat v našo igro vpeljati nekaj novega, mogoče spet kakšno presenečenje. Z dvema ali s tremi razpoloženimi igralkami se Valcee ne da premagati. Potrebujemo vsaj sedem takih igralk, podobno, kot smo jih imele proti Viborgu," pravi trenerka Ljubljančank Marta Bon. V ekipi ni večjih težav z zdravjem, spet je bolna le Manuela Hrnjič.


Najnevarnejša je naveza Narcisa Lecusanu-Oana Manea, sposobnosti vratarke Luminite Dinu pa ni treba posebno poudarjati. Prav Dinujeva je bila ena izmed junakinj prve tekme, ki so jo Romunke dobile s 36:30.

Že dlje časa je strelsko manj učinkovita krožna napadalka Ljudmila Bodnjeva, ki jo je v zadnjem obdobju načela tudi bolezen: "Res nisem v najboljši formi, trudim se dvigniti na višjo raven. Toda to, kar smo napravile v tej sezoni, je povsem zadovoljivo. V načrtu je v treh letih osvojiti evropski vrh in menim, da smo na pravi poti. Res so vzponi in padci, toda iz vsakega poraza se kaj naučimo."

Prvi sodnikov žvižg bo v soboto na Kodeljevem ob 17.45.

Skupina II, sobota ob 17.45:
KRIM - OLTCHIM VALCEA

BUDUĆNOST - GYÖRI (sobota)
 
Lestvica:
OLTCHIM VALCEA 3 2 0 1 +7 4 GYÖRI 3 2 0 1 +6 4 KRIM MERCATOR 3 1 0 2 -3 2 BUDUĆNOST 3 1 0 2 -10 2

M. R.