Glavni trener Uroš Bregar upa, da letos sezone ne bodo tako kot lani zaznamovale poškodbe in predhodni odhodi igralk. Foto: www.alesfevzer.com
Glavni trener Uroš Bregar upa, da letos sezone ne bodo tako kot lani zaznamovale poškodbe in predhodni odhodi igralk. Foto: www.alesfevzer.com

Krimovke so se pred sezono okrepile s Slovenkama Majo Vojnović in Natašo Ljepoja, hrvaško reprezentantko Doro Krsnik, makedonsko reprezentantko Saro Ristovsko in angolskima reprezentantkama Azenaido Danilo Jose Carlos ter Magdo Alfredo Cazanga, ki pa zaradi reprezentančne akcije še ne trenirata z ekipo.

Glavni trener Uroš Bregar je rekel, da upa, da bodo z ekipo dobro sodelovali in delali. Primarni cilj je Liga prvakinj, v klubu pa si želijo tudi dvojne slovenske krone. Upa, da letos sezone ne bodo - tako kot lani - zaznamovale poškodbe in predhodni odhodi igralk. Dodal je tudi, da mu je kot trenerju težko vsako leto na novo uigrati ekipo, kar je posledica finančne sanacije kluba, a da ostaja motiviran.

Kapetanka Miša Marinček Ribežl pravi, da se igralke med seboj dobro razumejo in trdo delajo. Enako kot glavni trener si želi dobre sezone brez poškodb, čim več pozitivnih presenečenj in kemije v ekipi ter stabilnost kluba, ki bi prinesla boje za najvišja mesta v Ligi prvakinj. Nastopi v več tekmovanjih so naporni, a pravi, da si v domačih napak ne smejo privoščiti in morajo osvojiti oba naslova.

Članica izvršilnega odbora Deja Doler Ivanović je spomnila na lansko sezono, ki jo po njenih besedah vodstvo kluba označuje za uspešno. Letos si želijo med osem najboljših v Evropi in s tem narediti korak naprej, potem ko je lani Krim v ligi prvakinj zasedel deveto mesto. V nekaj letih si želijo dokončno stabilizirati klub in se vrniti na pota stare slave. Ponosni pa so tudi na delo z mladimi, o čemer priča priključitev dveh mladih Krimovk prvi ekipi.

Krimovke so priprave začele 25. julija, v petek in soboto, 17. in 18. avgusta, pa jih čaka domač turnir na Kodeljevem v spomin na Vinka Kandijo. Pomerile se bodo z Budučnostjo, Lokomotivo Zagreb in Podravko. Prvo tekmo v novi tekmovalni sezoni bodo sicer odigrale v soboto, 8. septembra, ko se bodo za superpokalno lovoriko pomerile z Zagorjem. Slovensko prvenstvo se bo začelo teden pozneje, 15. septembra. Liga prvakinj se za slovenske prvakinje začenja 6. oktobra z gostovanjem pri Györu.