Krimovke bodo morale, če še želijo sanjati o polfinalu, na Kodeljevem ugnati Budućnost. Foto: MMC RTV SLO
Krimovke bodo morale, če še želijo sanjati o polfinalu, na Kodeljevem ugnati Budućnost. Foto: MMC RTV SLO
Marina Vergeljuk in Ljudmila Bodnjeva
Na bolniškem seznamu je tudi Ljudmila Bodnjeva. Foto: MMC RTV SLO
Marta Bon
Trenerka Marta Bon meni, da bo veliko odvisno od dnevne forme. Foto: MMC RTV SLO

Črnogorske prvakinje so v dozdajšnjem delu drugega dela tekmovanja ugnale Valceo (23:22) in izgubile proti madžarskem Györju (27:31), medtem ko so varovanke Marte Bon proti obema ekipama izgubile. Na Kodeljevem, kjer bodo Črnogorke gostovale v nedeljo ob 17.45, so Krimovke izgubile proti Györju (31:35), v Romuniji pa so bile s 36:30 slabše od Valcee.

Ekipi se dobro poznata
Velikih skrivnosti med obema ekipama ni, saj sta se v letošnji sezoni med sabo pomerili že trikrat. "Ekipo res zelo dobro poznamo, tako da bo veliko odvisno od dnevne forme, seveda pa tudi od trenerskih napotkov in odločitev. Vsekakor tekmo lahko dobimo, tako da je edini cilj zmaga. To si po dveh porazih res že zelo želimo," je dejala Bonova.

Na obeh straneh težave z boleznijo
46-letni trenerki skrb povzročajo bolezni Ljudmile Bodnjeve, Maje Zrnec in Manuele Hrnjić, medtem ko brez težav niso niti pri podgoriški ekipi. Bolna je namreč druga strelka Budućnosti Marija Jovanović. "Jovanovićeva je dejansko zelo pomembna igralka, zaenkrat pa še ne vemo, ali bo igrala ali ne. Toda imajo tudi druga orožja, predvsem Katarina Bulatović je v zadnjem obdobju v izjemni strelski formi, Ana Radović je odlična v prodorih, krila so lahko zelo dobra, ampak - tako kot naša - precej nihajo."

Z obrambo do uspeha
Bonova poudarja, da bo za uspeh Krima pomembna dobra igra v obrambi, s čimer se strinja tudi Sanja Damjanović: "Ključ do uspeha je prav gotovo obramba. Videle smo, da smo sposobne dobro odigrati, nenazadnje smo to pokazale v drugem polčasu tekme v Romuniji. V nedeljo moramo tako igrati že od začetka in če bomo to uresničile, uspeh ne more uiti."

Skupina II, nedelja ob 17.45:
KRIM MERCATOR - BUDUĆNOST
OLTCHIM VALCEA - GYÖRI (sobota)

Lestvica:                             
GYÖRI                2  2 0 0   +8  4 
OLTCHIM VALCEA       2  1 0 1   +5  2 
BUDUĆNOST            2  1 0 1   -3  2 
KRIM MERCATOR        2  0 0 2  -10  0 

A. B.