Uroš Zorman se je vrnil v Celje po triletnem igranju v Španiji. Foto: MMC RTV SLO
Uroš Zorman se je vrnil v Celje po triletnem igranju v Španiji. Foto: MMC RTV SLO
Uroš Zorman bo eden izmed ključnih igralcev tudi na januarskem evropskem prvenstvu v Avstriji. Foto: MMC RTV SLO
MMC-jev pogovor z Urošem Zormanom

Eden ključnih mož celjskega podviga iz leta 2004, ko so pivovarji presenetljivo pokorili Evropo, je zadnje tri sezone prebil v Ciudad Realu, s katerim je postal evropski prvak še dvakrat (2008, 2009). "Prišel sem zato v Slovenijo, da bi Celju povrnil dvojno krono. Mislim, da sem s tem vse povedal," o ciljih pred novo sezono pravi Zorman, ki se z domačo konkurenco ne obremenjuje: "Mi bomo šli po svoji poti. Kar bodo delali drugi, me ne zanima."

Celjani bodo od petka do sobote v Leonu igrali kvalifikacije za Ligo prvakov, v katero se bo uvrstil le zmagovalec turnirja.
Spored turnirja
Petek ob 18.45:
LEMGO - KADETTEN
Ob 20.45:
ADEMAR LEON - CELJE Sobota ob 18.45:
KADETTEN - ADEMAR
Ob 20.45:
CELJE PL - LEMGO
Nedelja ob 16.30:
CELJE PL - KADETTEN
Ob 18.30:
ADEMAR LEON - LEMGO

V Celju začenjate še vašo drugo zgodbo. Prva je bila čisto zgodba o uspehu, ki jo bo kar težko ponoviti, kajne?
Zgodbe o uspehu so sestavljene iz vzponov in padcev. Moja zgodba je šla vedno nekako proti uspehom. Celje je v lanski sezoni izgubilo nit, zato jo bomo poskušali ponovno najti. Jaz bom dal vse od sebe, da bi se zgodbe o uspehu ponavljale. Tisto iz leta 2004 bo res težko ponoviti, zagotovo pa se ji lahko približamo ali pa mogoče celo ponovimo, zakaj pa ne.

Ekipa vadi mesec dni. Resda niste v polni postavi, pa vendarle: je to material za velike dosežke? Kakšen imate vtis?
Material je pravi. Seveda pa je vprašanje, kdaj storiš ta kakovostni korak naprej. Manjka nam še nekaj igralcev, ki so poškodovani. Z njimi smo že zelo blizu vrhunskemu moštvu. Mogoče bo treba čez čas še kakšnega igralca dodati. Ne želim omadeževati preteklih dosežkov, a mislim, da smo spet na pravi poti.

Na katerem položaju ste najmočnejši in kje najšibkejši?
Mislim, da imamo na vseh položajih zelo dobre igralce. Ni bojazni, da bi bili nekje šibki.

Ali se brez Pajoviča in Kozline ter ob tem , da je Ademar gostitelj turnirja, lahko enakovredno potegujete za prvo mesto?
Enakovredno se lahko borimo z vsakim. Vprašanje je le, ali bomo vzdržali ves turnir. Vsaka odsotnost se seveda pozna, a mi bomo skušali z borbenostjo narediti, kar se le da.

Na domačem parketu se očitno obeta troboj med vami, Cimosom in Gorenjem. Kje na koncu vidite Celje?
Sezona je še dolga. Moje načelo je vedno bilo, pometaj najprej pred svojim pragom, potem glej nasprotnike. Mi bomo šli po svoji poti, iz tekme v tekmo, kar bodo delali drugi, me ne zanima. Kar bo, bo.

Bi bili zelo razočarani, če ne bi osvojili dvojne krone?
Zagotovo, čeprav je o tem še prezgodaj govoriti. V Slovenijo sem prišel zato, da bi povrnil dvojno krono. Mislim, da sem s tem vse povedal.

Reprezentanco bo odslej vodil Zvonimir Noka Serdarušić. Je to jeziček na tehtnici, ki vam je v zadnjih letih manjkal za odmevnejši izid na velikih tekmovanjih?
To bo pokazal čas. Sicer pa smo bili v preteklosti igralci največji problem. Bodisi zaradi odpovedi bodisi zaradi slovenske miselnosti v slogu 'sosed ima boljši avto, lepšo travo' ... Če bo Noki uspelo preseči vse to, potem bo v redu. Pa ne želim blatiti prejšnje selektorje. Povsod je bil v redu 'štimung', a ko so prišli odločilni trenutki, nam jih ni uspelo rešiti v svojo korist.

Aleš Vozel

MMC-jev pogovor z Urošem Zormanom