Uroš Zorman se bo s Kielcami pomeril z bržkone prvim favoritom zaključnega turnirja Barcelono. Foto: EPA
Uroš Zorman se bo s Kielcami pomeril z bržkone prvim favoritom zaključnega turnirja Barcelono. Foto: EPA
Gregor Cvijič
Gorenje je leta 2009 že igralo v finalu Pokala EHF, kjer ga je ustavil nemški Gummersbach. "V športu si vedno želimo največ, vendar vzporednic s finalom pred šestimi leti ne bi vlekel. Že zato, ker je šlo takrat za dve tekmi. Zdaj je sistem drugačen, za Gorenje igrajo novi fantje, ki se bodo morali vsi skupaj še enkrat dokazati in potrditi, da nismo slučajno prišli tako daleč. Bo pa na določen način tudi priložnost, da dokažemo, da se je Gorenju zgodila krivica, ker po nekih čudnih okoliščinah ni igralo v Ligi prvakov," o primerjavi pravi Cvijič. Foto: www.alesfevzer.com

tu potekal 30. in 31. maja.

Rokometaše Barcelone v polfinalu čakajo Kielce, za katere igra Uroš Zorman, Kiel pa se bo pomeril z madžarskim Veszpremom, kjer si služi kruh Gašper Marguč.

Rokometaši Gorenja pa se bodo v polfinalu pokala EHF pomerili s Füchsejem iz Berlina. Berlinčani bodo 16. in 17. maja tudi gostitelji turnirja. Drugi polfinalni par je Skjern - Hamburg.

Cvijič: Na eni tekmi je mogoče vse
"Vsi nasprotniki so težki, še težje bo, ker je Füchse Berlin domačin turnirja. Za nameček imajo Nemci vrhunsko ekipo, v kateri so odlični posamezniki, ampak ne glede na vse bomo šli v Berlin dokazati, da se nismo slučajno uvrstili na zaključni turnir. Dejstvo je, da bo šlo le za eno tekmo, na takšnih turnirjih je motivacija na vrhuncu, kar bomo skušali izkoristiti. Od igralcev pričakujem, da bodo dali svoj maksimum, kaj pa nam bo to na koncu prineslo, bomo šele videli,"
je žreb v Berlinu komentiral trener Gorenja Gregor Cvijič, trener velenjske ekipe.

LIGA PRVAKOV

Zaključni turnir

Sobota, 30. maj:
Barcelona - Kielce
Kiel - Veszprem

Nedelja, 31. maj:
tekma za 3. mesto
finale

POKAL EHF
ZAKLJUČNI TURNIR

Polfinale:
FÜCHSE BERLIN - GORENJE VELENJE

SKJERN (DAN) - HSV HAMBURG

Zaključni turnir bo 16. in 17. maja v Berlinu.