London bo še 12 dni živel v duhu olimpijskih iger - tokrat paraolimpijskih. Foto: EPA
London bo še 12 dni živel v duhu olimpijskih iger - tokrat paraolimpijskih. Foto: EPA
Mateja Pintar in Andreja Dolinar
Slovensko zastavo na slovesnosti ob odprtju bo nosila namiznoteniška igralka Mateja Pintar, zlata iz Aten in bronasta iz Pekinga. Foto: MMC RTV SLO
Kako se Pintarjeva pripravlja na paraolimpijske igre?

Med 29. avgustom in 9. septembrom bodo v Londonu potekale 14. poletne paraolimpijske igre. Slovenijo bo v Londonu predstavljalo 22 članov, ki bodo sodelovali v šestih športih: atletiki, plavanju, namiznem tenisu, strelstvu, kolesarstvu in sedeči odbojki. Tokrat ima londonsko prizorišče še prav poseben pomen, saj se je tu leta 1948 začelo paraolimpijsko gibanje.

Za začetek vas v sredo ob 20. uri vabimo na 2. program TV Slovenija k ogledu posebne magazinske oddaje Slovenski paraolimpijci: London, prihajamo!
Oddaja bo posvečena predvsem slovenskim športnikom invalidom, in sicer tistim, ki nas bodo zastopali letos v Londonu, in tudi tistim, ki so v preteklosti skrbeli za to, da je bil slovenski šport invalidov prisoten in uspešen na tem največjem športnem dogodku.

Čez dan na radiu, zvečer na TV-ju
Paraolimpijske igre boste gledalci, poslušalci in uporabniki naše spletne strani lahko spremljali na programih RTV Slovenija. Med 12-dnevno prireditvijo bo na TVS 2 ob 21.30 vsak dan na sporedu 30 minut povzetkov dnevnega dogajanja s prizorišča paraolimpijskih iger v Londonu. Poslušalci Radia Slovenija bodo o dogajanju v Londonu obveščeni v športnih oddajah na Valu 202 (Na val na šport ob 9.15 in 17.45), kjer boste lahko slišali odmeve in izjave slovenskih paraolimpijcev.

Vse skupaj pa na spletu
Tudi Multimedijski center bo skrbel za ustrezno promocijo in pokrivanje paraolimpijskih iger v Londonu. MMC-jev portal www.rtvslo.si/poi2012 bo začel delovati teden pred začetkom iger. Na njem bomo predstavili slovenske reprezentante, točen razpored slovenskih nastopov na igrah, sveže novice o paraolimpijskem dogajanju s poudarkom na slovenskih zgodbah, ter avdio- in videovsebine, predhodno pripravljene za magazinsko oddajo oz. športne dnevnoinformativne oddaje.

Kako se Pintarjeva pripravlja na paraolimpijske igre?