Real je serijo zmag končal na gostovanju pri Valencii (2:1). Preobrat je končal Nicolas Otamendi. Foto: Reuters
Real je serijo zmag končal na gostovanju pri Valencii (2:1). Preobrat je končal Nicolas Otamendi. Foto: Reuters

22 zmag so igralci Reala nanizali na zadnjih 22 tekmah v letu 2014. Lansko leto pa so zaznamovali tudi z jubilejnim desetim naslovom evropskega prvaka. Real je v tem pogledu precej pred drugimi evropskimi velikani - naslednji najuspešnejši klub Milan ima sedem naslovov, Bayern München in Liverpool pa po pet.

Real osvojil prvih pet naslovov
Madrid ima krepko prednost predvsem zaradi izjemnih predstav v prvih letih Pokala državnih prvakov, tekmovanja, ki se zdaj imenuje Liga prvakov. Real Madrid je osvojil prvih pet naslov.

Barcelona se je prebila vse do finala
Realu je v zgodovini večkrat načrte prekrižala Barcelona, ki pa je, zanimivo, tudi prvi klub, ki je na evropski sceni izločil Real. To se je zgodilo v osmini finala Pokala državnih prvakov v sezoni 1960/1961. Prva tekma se je v Madridu končala 2:2, na povratni tekmi pa je bilo 2:1 za Katalonce. Ti so se uvrstili vse do finala, v katerem so morali priznati premoč Benfici (3:2).

Anglija s petimi mesti
Real Madrid je v finalu zadnje Lige prvakov po podaljšku ugnal Atletico, s čimer je Madrid postalo prvo mesto, ki je imelo v finalu tega tekmovanja kar dva predstavnika. Nogometna zveza Anglije pa je edina, ki je do zdaj imela evropske prvake kar iz petih različnih mest. To so bili: Nottingham (Nottingham Forest), London (Chelsea), Liverpool (Liverpool), Manchester (Manchester United) in Birmingham (Aston Villa).