Robert Berić je tretjič začel tekmo v udarni postavi. Foto: Reuters
Robert Berić je tretjič začel tekmo v udarni postavi. Foto: Reuters
Katanec: Ne vem, kaj ljudem ni jasno
Berić prebil estonski bunker

15., rekordno, slovensko zmago.

Varovanci Srečka Katanca so z 1:0 ugnali Estonijo. Ljudski vrt je s tem postal stadion, na katerem je Slovenija zbrala največ zmag. Drugi na tej lestvici je Bežigrad (14), sledita pa celjska Arena Petrol (6) in Stožice (5). Ljudski vrt ima tudi daleč najvišji odstotek zmag (68), sledijo Bežigrad (50), Stožice in Arena Petrol (oba po 35).

Sedma tekma srečna tudi za Zahovića
Za edini gol na tekmi je poskrbel Robert Berić, ki je s tem postal 57. strelec v reprezentančni zgodovini. Svojega prvenca se je veselil na 7. tekmi. Zanimivo - na 7. reprezentančni tekmi so svoj prvi gol dosegli tudi Zlatko Zahović, Milan Osterc, Aleksander Radosavljević, Klemen Lavrič in Boštjan Cesar.

Vabljeni k:
- ogledu osvežene statistike slovenske nogometne reprezentance.
- pošiljanju vprašanj iz športa, športne zgodovine in statistike.

Švica magnet za izkušene nogometaše
Najbolj vroč slovenski napadalec z evropskih klubskih zelenic je s tem postal že 9. slovenski strelec, ki je v tem kvalifikacijskem ciklusu dosegel zadetek. A samo eden je dosegel več kot en gol - to je Milivoje Novaković, ki je v Baslu dosegel že svoj 6. gol v okviru kvalifikacij za Euro 2016. Novaković je s tem le še utrdil primat najstarejšega strelca v slovenski zgodovini. Proti Švici (3:2) je namreč štel 36 let, 3 mesece in 18 dni. Drugi najstarejši strelec je Zlatko Zahović (33-2-27), na tretje mesto pa se je povzpel kapetan Cesar (33-1-27). Zanimivo - prav vsi nogometaši so se gola veselili prav proti Švici.

Katanec 70. na klopi Slovenije
Oba zadnja tekmeca - Švica in Estonija - sta postala prvi reprezentanci, proti katerima je slovenska članska reprezentanca odigrala po 9 uradnih tekem. Za selektorja Katanca je bila to 70. tekma na slovenski klopi, kar pomeni, da jo je vodil na dobri tretjini vseh tekem (208).

Katanec: Ne vem, kaj ljudem ni jasno
Berić prebil estonski bunker