Lake Louise bi lahko preimenovali v Lake Lindsey. Foto: Reuters
Lake Louise bi lahko preimenovali v Lake Lindsey. Foto: Reuters
Najboljši začetek sezone Petra Prevca
Nov mejnik Lindsey Vonn
Filip Flisar za uvod sezone tretji
Finale Damirja Dugonjića na 50 m prsno

Ponedeljek je čas, ko potegnemo črto pod športnim tednom. Preverite, kateri dogodki so se ujeli v spodnjem izboru. Vabljeni, da v komentarjih pod izborom zapišete tudi svoje vrhunce.

Teden 42 (od 30. novembra do 6. decembra)

10. Robertson s popolno igro do naslova
Avstralec Neil Robertson je v finalu OP Velike Britanije premagal Kitajca Lianga Venboja z 10:5 in se drugič veselil zmage na tem turnirju, ki sodi med tri najpomembnejše v snookerju. Vrhunec je bil v šesti igri, v kateri je Robertsonu uspela popolna igra, v kateri je nanizal 147 točk.

9. Bryant napovedal slovo
Eden najboljših košarkarjev te generacije Kobe Bryant je napovedal, da bo po koncu sezone končal kariero. Vseh 20 sezon je preživel v dresu LA Lakersov, s katerimi je osvojil pet naslovov.

8. Ničla slovenskih odbojkarjev
Slovenska odbojkarska reprezentanca je letos doživela svoj vrhunec, saj je osvojila srebro na evropskem prvenstvu. A klubska scena - podobno kot v drugih kolektivnih športih - ni več konkurenčna z evropsko elito. Odbojkarji ACH-ja so v Ligi prvakov tako izgubili vseh devet nizov, enako velja za Calcit Ljubljano med ženskami.

7. In potem je bila zadnja trojka
Ronaldo, Messi, Messi, Ronaldo ... Zadnje desetletje je dogodek že sama objava nominacij za Fifinega nogometaša leta ... Tokrat se je večnima rivaloma pridružil še Neymar. Glasovi so že znani in prešteti, ne pa objavljeni. Izraziti favorit za prestižno lovoriko je letos Messi.

6. Prvi slovenski brki že na odru
Filip Flisar je uvodno tekmo svetovnega pokala v smučarskem krosu v Montafonu končal na tretjem mestu.

5. 95. zmaga zimzelenega biatlonca
Začela se je tudi nova biatlonska sezona, ki pa se ni začela po željah Jakova Faka. Zimzeleni Ole Einar Björndalen je svojo zadnjo sezono med elito začel s svojo 95. zmago v svetovnem pokalu. Se lahko upokoji s stotico?

4. Olimpiji jesenski naslov
Do konca vznemirljivega jesenskega dela Prve lige je le še en krog. Nogometaši Olimpije so si zagotovili, da bodo prezimili na vrhu.

3. Dugonjić tretjič evropski prvak
Damir Dugonjić je v Izraelu postal evropski prvak v plavanju na 50 metrov prsno v kratkih bazenih. Zanj je to tretji celinski naslov (dvakrat v kratkih bazenih, enkrat v olimpijski različici).

2. Slovenski 2 x 2
Po (začasni?) prekinitvi kariere Tine Maze so smučarski skoki (p)ostali šport, od katerega si slovenski navijači to zimo obetajo največ. Visoke upe sta v Lillehammerju z drugim mestom potrdila Maja Vtič in Peter Prevc.

1. Prevlada, kot je še ni bilo
Kritiki resda opozarjajo, da je Head najbolj pripomogel k številnim zmagam Lindsey Vonn v Lake Louisu, a če bi bilo vse tako lahko, bi tudi drugi zmagovali tako suvereno. Lindsey Vonn je prejšnji konec tedna na tem prizorišču dobila vse tri tekme, v svoji karieri pa skupaj neverjetnih 18, kar je seveda rekord po številu zmag na enem prizorišču. Postala je prva smučarka, ki je v svetovnem pokalu zbrala 70 zmag in v nekaj sezonah utegne prehiteti rekord Ingemarja Stenmarka (86 zmag).

Najboljši začetek sezone Petra Prevca
Nov mejnik Lindsey Vonn
Filip Flisar za uvod sezone tretji
Finale Damirja Dugonjića na 50 m prsno