197 cm visoki Edwin van der Sar je takole ubranil strel z bele točke. Foto: EPA
197 cm visoki Edwin van der Sar je takole ubranil strel z bele točke. Foto: EPA
Đoković o pozitivnem testu Šarapove
Izjemni Fourcade preprečil avstrijsko slavje
Šarapovi po škandalu grozi konec kariere
Šarapova padla na dopinškem testu

Na Športnem SOS-u tudi tokrat prinašamo pregled nekaterih športnih dogodkov tedna. Vabljeni, da v komentarjih pod novico zapišete tudi svoj izbor.

Zgodbe tedna 54 (od 7. do 13. februarja)

10. Video: Enkratna vrnitev Van de Sara
Eden uspešnejših vratarjev zadnjih 20 let Edwin van der Sar se je pet let po upokojitvi enkratno vrnil na nogometna igrišča. 45-letnik je ugodil prošnji matičnega kluba Noordwijk, ki igra v četrti nizozemski ligi in je zaradi poškodb ostal brez vratarja. Obračun proti Jodan Boysom se je končal z 1:1, legendarni vratar pa je ubranil enajstmetrovko.

9. Video: Robinson želi orati ledino
Nobenemu športniku še ni uspelo zaigrati tako v Ligi NBA kot Ligi NFL. Ledino želi orati Nate Robinson. Kariero je začel v New Yorku, v Ligi pa je igral 11 sezon. Zgodovino je že pisal s tem, da je postal prvi igralec, ki je trikrat dobil tekmovanje v zabijanju. Njegova PR-mašinerija je že zagnala svoje kolesje, saj 31-letnik zdaj želi zaigrati še v elitni ligi ameriškega nogometa.

8. Upokojitev prvega med sodniki ...
To je bil teden upokojitev. Kariero je končal eden najopaznejših sodnikov v Ligi NBA Joey Crawford. Že pred časom je napovedal, da je to zanj zadnja sezona, zaradi poškodbe pa se 64-letnik ne bo več vrnil na parket. Med drugim je sodil kar na 313 tekmah končnice ter 50 tekmah finala.

7. ... in prvega med nagradami MVP
Izjemno sta odmevali tudi igralski upokojitvi v Ligi NFL. Kariero je namreč pričakovano končal Peyton Manning. Legendarni podajalec bo naslednji teden dopolnil 40 let. Med drugim je osvojil kar pet nagrad MVP za najkoristnejšega igralca rednega dela sezone, v svoji zadnji pa je z Denverjem osvojil naslov prvaka. Čevlje je v kot postavil tudi eden najboljših lovilcev do zdaj, Calvin Johnson. Megatron sicer šteje šele 30 let.

6. Najboljši večer Saše Vujačića
Vloga Saše Vujačića v New Yorku je letos res pestra in pisana. Začel je v začetni postavi Kratkohlačnikov, kmalu so mu ostale drobtinice ali še to ne ... Prejšnji teden pa je imel odličen večer proti Phoenixu, ko je dosegel kar 23 točk, daleč največ v sezoni.

5. Najhitrejša pot od vrha do dna
Kako hitro se stvari obrnejo. Rafael Benitez je bil ob prehodu v novo leto na klopi Reala, ki se je v tistem trenutku boril za naslov španskega prvaka, zdaj pa je na klopi Newcastla, ki se bori za obstanek v angleški ligi.

4. Fourcade ostaja biatlonec št. 1
V Oslu se je končalo svetovno prvenstvo v biatlonu. Martin Fourcade je osvojil kar štiri zlate medalje, s tem pa še petič zapored osvojil veliki kristalni globus. Francoz je nedvomno najboljši biatlonec zadnjega obdobja.

3. Biatlonska št. 1 spet navdušila
To mesto pa v celotni biatlonski zgodovini pripada Oleju Einarju Björndalenu. Legendarni Norvežan je pri 42 letih v Oslu osvojil kar štiri medalje in končno bero medalj na svetovnih prvenstvih povišal na 44. Neverjetno! Prvo medaljo je na SP-jih osvojil že leta 1997, potem pa je na vsakem prvenstvu dobil vsaj eno medaljo!

2. Najhitreje okronani prvak
Paris SG je osem krogov pred koncem že francoski prvak. Parižani so do naslova prišli rekordno hitro (v formatu 38 krogov v ligah velike petice). V gala predstavi so v gosteh Troyesu nasuli kar devet golov!

1. Padec prve dame
Marija Šarapova je že vrsto let najbolje plačana športnica. Večina zaslužkov ne prihaja neposredno od turnirskih nagrad, ampak od sponzorskih pogodb. Ruska teniška igralka je priznala, da je padla na dopinškem testu.

Đoković o pozitivnem testu Šarapove
Izjemni Fourcade preprečil avstrijsko slavje
Šarapovi po škandalu grozi konec kariere
Šarapova padla na dopinškem testu