Marija Šarapova je priznala, da je naredila veliko napako. Foto: EPA
Marija Šarapova je priznala, da je naredila veliko napako. Foto: EPA
Šarapova jemala prepovedano zdravilo

"Nočem končati kariere na ta način. Upam, da bom dobila še eno priložnost, da bom lahko igrala tenis," je pojasnila 28-letna Rusinja, ki je v bogati karieri osvojila pet turnirjev za grand slam (Melbourne 2008, Roland Garros 2012 in 2014, Wimbledon 2004 in New York 2006).

Zdravilo meldonium je jemala že deset let, šele od 1. januarja pa je bilo to zdravilo dodano na seznam prepovedanih substanc. "Prevzemam polno odgovornost. Prvič sem zdravilo vzela leta 2006, saj sem imela takrat že velike zdravstvene težave. Velikokrat sem zbolela. Premalo sem imela magnezija, v družini pa imamo zgodovino sladkorne bolezni, tudi pri meni so se kazali prvi znaki. Nisem preverila posodobljenega seznama. Naredila sem veliko napako," je priznala Šarapova, ki je imela v zadnjih letih ogromno težav s poškodbami.
V Melbournu izgubila proti Sereni
Zadnjič je igrala na Odprtem prvenstvu v Melbournu, ko je v četrtfinalu izgubila proti Sereni Williams.
Ko je včeraj sklicala izredno novinarsko konferenco, so se začela ugibanja o koncu kariere. Šarapova je po Wimbledonu odigrala le tri turnirje. Seveda je zdaj že odpovedala nastopa v Indian Wellsu in Miamiju.
"Vem, da ste številni mislili, da bom rekla: končujem kariero. Ampak ko se bom odločila za takšen korak, se to najbrž ne bo zgodilo v nekem hotelu v središču Los Angelesa, ki ima tako grozne preproge," se je malce nasmejala Šarapova.

Odločitev o koncu kariere bo morda povezana tudi s kaznijo zaradi dopinške kršitve. Rusinja za zdaj še ne ve, kako bo ukrepala zveza ITF, prav tako ne, kdaj se bo vrnila na turnirje WTA.

Šarapova jemala prepovedano zdravilo